
לביבות כרישה טבעוניות וללא גלוטן
לביבות כרישה ותפוח אדמה - טבעוניות, ללא גלוטן ו-אפויות! הן יוצאות ואו ובאמת שאני מכינה אותן כל שנה לתפריטים של החג וסוףסוף הצלחתי גם לצלם מתכון מסודר ושמחה לחלוק אותו איתכם🤍
מצרכים
אופן הכנה
את הכרישה נחתוך למקטעים יחסית קטנים (ללא החלק של העלים) ואז בצורה אורכית ולשטוף אותן היטב. אפילו לשטוף פעמיים להוציא את כל החול.
לצרוב במחבת עם שמן זית עד שהן מתרככות ומתחילות לקבל שיזוף קל ומעבירים למעבד מזון.
טוחנים בפולסים - שימו לב לא לטחון לעיסה מדי, אנחנו רוצות שבמרקם של הכרישה ישאר באופן יחסי.
נטחן באותו מעבד מזון את הבצלים למרקם קצוץ ונניח בקערה ביחד עם הכרישה
נבשל בסיר עם מים את התפוחי אדמה קלופים עד לריכוך ונמעך (עדיף עם מועך פירה שיהיה חלק)
נוסיף לקערה את השמן זית, קמח, מלח ופלפל
נערבב ונראה אם יש צורך בתיקון טעמים או להוסיף קמח לפי המרקם.
תנסו לא להוסיף המון קמח, העיסה יחסית דביקה ולכן נעבוד עם כפפות או ידיים לחות / משומנות.
ניצור לביבות ונניח על תבנית עם נייר אפייה משומן , נשמן טוב את החלק העליון ונאפה בערך 20 דקות מכל צד עד ששזופות ולהגיש לצד מטבל יוגורט עם מלא שום ועירית ☺️

הערות ושינויים
- אפשר כמובן גם לטגן או באייר פרייר
- יש כאלה שמאדים / מבשלים במים את הכרישה אבל אחרי הרבה ניסיונות של דיוק הטיגון עושה לה ממש טוב בלביבה עצמה מבחינת טעם ומבחינת מרקם 🤍
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!