Cover

תפוחי אדמה מעוכים בגרסה חגיגית

רמת קושיקל מאוד
זמן הכנהכ30 דקות
כמויותצלחת הגשה קוטר 26 ס״מ
נוי אבנרי
9.4.2025

מי לא מכיר תפוחי אדמה מעוכים נכון?

אבל אם תשנו מעט את צורת ההגשה תקבלו מנה חגיגית ויפהפייה שתככב בכל ארוחה! יחד עם כל התוספות מעל מתקבל ביס שהוא כל כך מדויק וטעים.

מנה מרשימה שנראית כאילו השקעתם מלא אבל בתכלס יש פה מינימום עבודה :)

תמונה מספר 1

מצרכים

בנוסף תצטרכו גם

אופן הכנה

1.

את התפודים בשלו בסיר עם מים רותחים ממולחים עד לריכוך ותסננו.

2.

הפעילו תנור על 180 מעלות טורבו.

3.

קחו צלחת שאיתה תרצו להגיש, הניחו באמצע נייר אפייה וסמנו מסביב כדי לסמן את גודל הצלחת.

4.

הפכו את הנייר, שמנו אותו והעבירו את תפוחי האדמה למרכזו. הניחו מעל נייר אפייה נוסף. מעכו היטב בעזרת מערוך/כוס עד שזה נהיה דק, תקנו את השוליים אם צריך כדי שהכל ייכנס בעיגול.

5.

זלפו שמן זית ופזרו מלח גס ופלפל שחור ותאפו כ30-40 דקות- עד שזה נהיה קריספי לגמרי ושחום.

6.

בינתיים ערבבו יחד את כל חומרי המטבל, תטעמו ותקנו טעמים.

7.

כדי להעביר לצלחת ההגשה- הפכו צלחת מעל התפודים המעוכים והפכו הכל כך שיעברו אליה, ואז הפכו מעל התפודים את צלחת ההגשה והפכו הכל שוב. לחלופין ניתן לנסות “להגליש” את התפודים מהנייר לצלחת ההגשה.

8.

סדרו על התפודים בצורה יפה תלוליות מהמטבל, ופזרו מעל עלי אורגנו טריים,

9.

שמיר טרי, טיפות של בסלמי מצומצם,

10.

ועוד זילוף של שמן זית

11.

והגישו!

12.

מומלץ להכפיל כמויות;)

תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!