Cover

עוגת מוס שוקולד טבעונית ללא גלוטן וללא אפייה

רמת קושיקל - בינוני
זמן הכנהכשעה
כמויותתבנית קוטר 22 ס״מ
נוי אבנרי
9.4.2025

אז אחרי הרבה תכנונים סוף סוף נפגשתי עם סיוון הלוא היא קוקי כיף! שאני באמת חיכיתי הרבה זמן למפגש הזה ולגמרי ידעתי שהיום הזה יביא איתו רק דברים טובים!

שאגב אם אתם עוד לא מכירים אותה זה ממש הזמן:)

בכל אופן נפגשנו לצלם שני מתכונים שאחד מהם זו העוגה המטריפה הזו!

עוגת מוס שוקולד

עם תחתית קראנצ'ית

ללא גלוטן, ללא אפייה, כשרה לפסח,

סופר טעימה וסופר מרשימה

שכל אחת יכולה להכין!

תמונה מספר 1

  • אנחנו עפנו על התוצאות!
  • מקוות שתכינו גם :)
תמונה מספר 1

מצרכים עבור התחתית

למלית מוס שוקולד

לציפוי גנאש שוקולד

לקישוט (לא חובה אבל משדרג מאוד)

אופן הכנה

1.

להכין את התחתית: המיסו יחד את השוקולד וחמאת השקדים, ערבבו למרקם אחיד, הוסיפו מלח ופצפוצי אורז וערבבו היטב. העבירו לתבנית והדקו היטב לתחתית לשכבה בעובי אחיד. (כדאי להניח קודם שקף בשולי התבנית אבל לא חובה) העבירו למקפיא בינתיים.

2.

להכין את המלית: המיסו את השוקולד וערבבו היטב, והעבירו לבלנדר/מעבד מזון/כלי לבלנדר מוט- יחד עם כל שאר הרכיבים וטחנו למרקם אחיד. תטעמו ותחליטו אם תרצו להמתיק או להוסיף קקאו. (שימו לב להערות למטה!)

3.

העבירו לתבנית, שטחו לגובה אחיד, והעבירו למקפיא לפחות לשעה. עברו לשלב הציפוי רק כשהמלית יציבה (כשאפשר להטות את התבנית בלי שהמילוי יזוז- זה בסדר)

4.

להכין את הקישוט (אם תרצו): המיסו את השוקולד, הוסיפו את המלח ופצפוצי האורז וערבבו היטב, שטחו היטב על נייר אפייה (כדאי להניח אותו על קרש חיתוך אן מכסה של קופסה גדולה) והעבירו למקפיא.

5.

להכין את הציפוי: המיסו את השוקולד והקרם יחד וערבבו למרקם אחיד. שפכו לתבנית וסובבו אותה בעדינות כדי שיצפה את כל החלק העליון.

6.

לקשט: הוציאו את השוקולד מהמקפיא, שברו עם הידיים לחתיכות בכל מיני גדלים, והניחו בכל מיני מיקומים מעל העוגה. החזירו אותה למקפיא לפחות ל3-4 שעות, או למקרר לפחות ל6-7 שעות כדי שתתייצב לחלוטין. (אם תקפיאו לגמרי את העוגה- הוציאו אותה מהמקפיא כ20 דקות לפני ההגשה, מומלץ לשמור בהקפאה כדי לשמור על הקראנצ'יות של התחתית)

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • כמובן שהרכבתי כאן את המרכיבים בקפידה כי הם הכי מתאימים לטעם שרציתי להשיג, וכל שינוי יוביל לתוצאה שונה.
  • אני כותבת את ההמרות האפשריות, אבל קחו את זה בחשבון.
  • ניתן להחליף את פצפוצי האורז במצות שבורות או עוגיות שבורות או קורנפלקס שבור או אגוזים קצוצים. גם בקישוט.
  • ניתן להחליף את חמאת השקדים בכל ממרח אחר שתרצו.
  • אופציות להחלפת הטופו שלא ניסינו אבל אמורות לעבוד טוב: להחליף בקרם קוקוס 20% שומן באותה הכמות, או 350 גרם קשיו טרי (אחרי השריה של 20 דקות במים רותחים וסינון) + 120 גרם חלב צמחי, או 350 גרם של: אבוקדו/תפוח/בננה/בטטה מבשולת + 120 גרם חלב צמחי.
  • החלטנו להשתמש בשוקולד לבן (ניתן לקנות בחנויות לאפייה) בשביל טעם סופי שקרוב יותר לשוקולד חלב, אבל זה יוצא מעולה גם רק עם שוקולד מריר.
  • אם תרצו ממש טעם של שוקולד חלב- וגם אם לא- אפשר להוריד את הקקאו לגמרי. ואז גם כדאי להתחיל בלי המייפל ולטעום ולהחליט אם להוסיף. אולי גם תרצו יותר מייפל ממה שאנחנו שמנו- ממש עניין של טעם אז חשוב לטעום!
  • אפשר להחליף את המייפל בכל ממתיק אחר שתעדיפו.
  • במקום קרם קוקוס אפשר שמנת צמחית, אבל מבטיחות שאין טעם קוקוסי ושעם שמנת הגנאש יישאר קצת נוזלי.
  • זה מהמם גם בלי קישוטי השוקולד.
  • אפשר גם לקשט בקקאו, או שוקולד מגורד, או תותים, או קצפת.

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!