Cover

סלט אטריות זכוכית אסיאתי

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה
כמויות2 מנות הגשה
נוי אבנרי
12.1.2025

סלט אטריות זכוכית פרשי וכל כך טעים שאני מסוגלת לאכול כל יום 🥰

אפשר לגמרי לשחק עם הירקות שמכניסים ולהוסיף קוביות טופו כתוספת חלבון.

את הרוטב ״דגים״ הטבעוני לקחתי מהמתכון של אורן לוקסנבורג אבל הוספתי לו פטריות שיטאקי יבשות שממש שדרגו את הטעמים 🤍

תמונה מספר 1

מתחילים בהכנת הרוטב ״דגים״

אופן הכנה

1.

נבשל את כל המרכיבים בסיר עד שמגיע לרתיחה ונבשל 5-10 דקות נוספות על אש בינונית. נסנן ונחזיר את הנוזלים אל הסיר.

2.

נוסיף כוס של רוטב סויה וניתן להכל להתבשל על אש בינונית עד שמתחיל להצטמצם לבערך חצי מהכמות. בשלב הזה נוסיף כף של משחת מיסו, נערבב ונכבה את האש. ניתן לזה להצטנן ובינתיים נעבור להכנת הסלט. (כמובן שאפשר להכין את הרוטב מראש ולהכניס פשוט לקירור)

3.

אפשר גם להקפיא את הרוטב שנותר ולהשתמש בכל פעם שמכינים סלט טרי

מצרכים - עבור הסלט

לרוטב הסלט

אופן הכנה

1.

את מרכיבי הסלט נערבב בקערה ונניח בצד

2.

את מרכיבי הרוטב נערבב בקערה או עם מכתש ועלי - ואז זה גם יכתוש הכי טוב את השום והצ׳ילי. טועמים לפי טעם אישי אם צריך עוד חמיצות / מתיקות ומוזגים מעל הסלט.

3.

ממליצה להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה כי ככה הוא הכי טעים! מפזרים מעל בוטנים שקלינו ומתחילים לאכול 🤍

4.

את הבוטנים אני אוהבת לקלות עם שמן ומעט מלח עד ששזופים.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!