סלט טונה טבעוני
רמת קושיקל
זמן הכנה15 דקות
כמויות3-4 מנות
נוי אבנרי
12.1.2025
בתור חולת סלט טונה לשעבר התחשק לי ברמות פרוסה בטוסטר עם סלט טונה מעל, עגבנייה ומלח גס.
ואז נזכרתי בעניין הזה שעושים סלט טונה מגרגרי חומוס. זה נשמע מוזר אבל זה לגמרי עשה את העבודה!
זה לא ממש מקבל טעם דגי של טונה אבל מקבל מרקם סופר דומה והכל ביחד יוצא פשוט פשוט טעים!!! זה הולך מצוין על לחם או סתם ככה לנשנש עם מזלג :)
אפשר להוסיף גם אצות נורי לטעם ״דגי״ יותר אבל לגמרי אופציונאלי
מצרכים
אופן הכנה
1.
מועכים את החומוס בעזרת מזלג/מועך פירה
2.
מוסיפים את המיונז, את המלפפון והבצל, מלח פלפל לפי טעם ומערבבים. אפשר לאכול את זה מיד או לאחר קירור של שעתיים כזה שזה אפילו יותר טעים!
3.
מקפיצים 2 פרוסות בטוסטר, שמים בנדיבות מהממרח שלנו, פרוסות עגבנייה, בצל ירוק ומלח גס. זה באמת כל כך טעים!!! 🥰
לטובת מי שרוצה מתכון למיונז טבעוני ביתי
- שמים בכלי 2/3 כוס שמן חמנייה/זרעי ענבים (רצוי מזוכך דווקא שלא יהיה טעם חזק של שמן) ומוסיפים 1/3 כוס חלב סויה לא ממותק. טוחנים בעזרת בלנדר מוט למרקם אחיד. (שימו לב בלנדר מוט! לא בלנדר רגיל)
- לאחר מכן מוסיפים כף מיץ לימון, כפית חרדל דיז׳ון וחצי כפית מלח. מערבבים בעזרת כף ורואים איך זה הופך למיונז. זה כמו קסם 😍
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!