בייגל ירושלמי מקמח כוסמין מלא
מה יותר כיף מריח של אפייה שממלא את כל הבית?
אחת לשבוע אני אוהבת להכין מלאי של לחם או בייגל שיהיה לי זמין במקפיא לכריכים טעימים ומזינים.
זה הרבה יותר זול, טעים ומפנק מלקנות מוכן וזה דורש רק טיפונת זמני המתנה, ההכנה עצמה באמת לא מסובכת והיא אפילו כיפית.
אז תכינו שמן זית וזעתר ובואו נכין בייגל ירושלמי
מצרכים
אופן הכנה
מכניסים למיקסר את הקמח, שמרים וסוכר.
מוסיפים את המים בהדרגתיות ולאחר מכן את השמן זית.
באמצע הלישה נוסיף גם את המלח ונמשיך ללוש עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ומעט דביק.
שימו לב לכמות המים שיידרשו בהתאם לקמח שאתם משתמשים.
נעביר לקערה נקייה ומשומנת וניתן לו להכפיל את נפחו (שעה-שעה וחצי)
נחלק את הבצק לכדורים של 160 גרם כל יחידה לבייגל גדול או 120 גרם לבייגל בינוני
ניצור עיגול חלק בעזרת הידיים ונניח על משטח מקומח, נכסה ונחכה 20 דקות להתפחה נוספת.
בכל עיגול ניצור חור בעזרת האצבע,נטבול במים ואז בשומשום עם מלח ונניח על תבנית עם נייר אפייה. התפחה אחרונה של 20-30 דקות ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד ששזופים.
הערות ושינויים
- אפשר לשמור אותם בהקפאה ולחמם והם מרגישים כאילו הרגע יצאו מהתנור ♥️
- אם משתמשים בקמח כוסמין מלא בלבד תצטרכו 2 וחצי כוסות מים, אם שילבתם עם קמח כוסמין לבן כנראה תצטרכו 2 ורבע כוסות. לכן כדאי להוסיף בהדרגתיות ולראות שהבצק מספיק גמיש ולא יבש
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!