Cover

בייגל ירושלמי מקמח כוסמין מלא

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה
כמויות15 יחידות
נוי אבנרי
2.11.2024

מה יותר כיף מריח של אפייה שממלא את כל הבית?

אחת לשבוע אני אוהבת להכין מלאי של לחם או בייגל שיהיה לי זמין במקפיא לכריכים טעימים ומזינים.

זה הרבה יותר זול, טעים ומפנק מלקנות מוכן וזה דורש רק טיפונת זמני המתנה, ההכנה עצמה באמת לא מסובכת והיא אפילו כיפית.

אז תכינו שמן זית וזעתר ובואו נכין בייגל ירושלמי

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

מכניסים למיקסר את הקמח, שמרים וסוכר.

2.

מוסיפים את המים בהדרגתיות ולאחר מכן את השמן זית.

3.

באמצע הלישה נוסיף גם את המלח ונמשיך ללוש עד שמתקבל בצק חלק, גמיש ומעט דביק.

4.

שימו לב לכמות המים שיידרשו בהתאם לקמח שאתם משתמשים.

5.

נעביר לקערה נקייה ומשומנת וניתן לו להכפיל את נפחו (שעה-שעה וחצי)

6.

נחלק את הבצק לכדורים של 160 גרם כל יחידה לבייגל גדול או 120 גרם לבייגל בינוני

7.

ניצור עיגול חלק בעזרת הידיים ונניח על משטח מקומח, נכסה ונחכה 20 דקות להתפחה נוספת.

8.

בכל עיגול ניצור חור בעזרת האצבע,נטבול במים ואז בשומשום עם מלח ונניח על תבנית עם נייר אפייה. התפחה אחרונה של 20-30 דקות ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 15-20 דקות עד ששזופים.

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר לשמור אותם בהקפאה ולחמם והם מרגישים כאילו הרגע יצאו מהתנור ♥️
  • אם משתמשים בקמח כוסמין מלא בלבד תצטרכו 2 וחצי כוסות מים, אם שילבתם עם קמח כוסמין לבן כנראה תצטרכו 2 ורבע כוסות. לכן כדאי להוסיף בהדרגתיות ולראות שהבצק מספיק גמיש ולא יבש

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!