Cover

מאפה בצק עלים פתוח

רמת קושיקל מאוד
זמן הכנה15 דקות
כמויות2 מאפים
נוי אבנרי
2.11.2024

מאפה בצק עלים פתוח - טעים, מרשים וכל כך פשוט להכין אותו 🙌🏻 אפשר למלא בפנים כל מה שאתם אוהבים - לעשות בגרסה חגיגית יותר לארוחת חג וארוחת שישי או סתם לבראנץ׳ מפנק של שבת

סוג של גאלט אבל בגרסה קצת שונה ויותר מהירה 🫠

אני הלכתי פה על גבינת קשיו בזיליקום עם אספרגוס ובזיליקום טרי וגבינת סויה עם עגבניות מגי מתוקות, עיגולי בצל ושמן זית 🤍

אבל באמת שהכל אפשרי ויצא מעולה.

כל מה שתצטרכו זה בצק עלים טוב, גבינה טובה וכמה תוספות שאוהבים.

תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

חותכים אותו לצורת מלבן ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

2.

יוצרים עוד 4 רצועות מאותו בצק עלים ומניחים על הדפנות של המלבן. אפשר לעשות שכבה אחת או שתיים בכל צד - תלוי כמה גבוה בא לכם שהוא יהיה.

3.

ועכשיו למילוי - אם זה מילוי שנשרף מהר אני ממליצה קודם כל להכניס את הבצק לאפייה של 10-15 דקות (לחורר טיפונת עם מזלג שלא יתנפח במרכז) ואז לשים את המילוי. אם לא תשימו ישר כמו שאני עשיתי 🤍

4.

את הקצוות מברישים עם חלב סויה ומפזרים שומשום ומזלפים מעל הכל שמן זית ומלח גס.

5.

את המאפה נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו עד ששזוף לגמרי - לוקח 25-40 דקות, תלוי בתנור שלכם ותלוי בגודל שעשיתם.

6.

אפשר גם להכין את המאפה מראש, לשמור בקירור ולאפות ממש לפני ההגשה 🙌🏻

לגבינת קשיו בזיליקום

אופן הכנה

  • לטחון עד למרקם חלק ולטעום אם יש צורך בתיקון טעמים
תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להשתמש בכל גבינה קנויה או ביתית - רצוי לא גבינה צהובה שלא יימס לגמרי אבל גבינות קשות יציבות יעבדו מעולה.
  • יש לכם בבלוג מגוון גבינות טבעוניות שאפשר להכין בבית - לכל המתכונים
  • אפשר לשלב במאפה עיגולי בטטה (שריככנו מעט לפני כן בתנור), חצילים, זוקיני, תפוחי אדמה או כל דבר אחר שעולה לכם לראש ♥️

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!