פאי תפוחים ופטל עם קראמבל ומלח גס
פאי תפוחים ופטל עם קרמבל פריך, מלח גס ורוטב קרמל 🤍
תחתית של בצק פריך שנמס בפה, מעליו תפוחים ופטל שמתקרמלים ביחד, עליו קראמבל פריך עם מלח גס ולסיום רוטב קרמל טופי שמעיף את זה למעלה!
קינוח מטריף ומרשים, שילוב מדהים של מרקמים וטעמים - מתוק ומלוח והבצק שנמס בפה יחד עם התפוחים הרכים זה פינוק אמיתי!
עבור הבצק פריך
עבור הקראמבל
מלית התפוחים
קרמל טופי
אופן הכנה
נתחיל עם הבצק פריך - במעבד מזון עם להב פלסטיק או מיקסר עם וו גיטרה לערבב את היבשים עם החמאה עד למרקם חולי ואז לפי צורך להוסיף את החלב.
לסדר ב4 רינגים קוטר 12 ס״מ או אחד גדול בקוטר 24 ס״מ, לחורר מעט עם מזלג ולהכניס לאפייה של 15-25 דקות על 180 מעלות עד שמזהיב
שכבת הבסיס צריכה להיות עבה יחסית! לשים שכבה למטה בלבד, לא חובה גם בדפנות - תלוי בתבנית שבחרתם.
בינתיים נכין את מרכיבי הקראמבל ונערבב בקערה עם הידיים עד למרקם פירורי רטוב מעט
את מרכיבי המלית נבשל בסיר קטן כ10-15 דקות עד שהכל מצטמצם ומתרכך
אחרי שהבסיס שלנו מוכן נשים מעל את התפוחים עם הפטל ומעל זה נפזר את הקראמבל, נחזיר לאפייה נוספת של 15 דקות עד שהוא טיפה זהוב אבל שלא יתייבש
להכנת הקרמל - מניחים במחבת חצי כוס סוכר קנים על אש בינונית ומחכים עד שהופך לנוזל - לא לערבב עם כף, פשוט כל פעם לערבב ולסובב בעזרת ידית את המחבת בלבד. זה לוקח כמה דקות עד שמתקבל צבע ענברי. בשלב הזה נוסיף חצי כוס חלב קוקוס שחיממנו מעט ונערבב עם כף עץ - בשלב הזה אתם תראו ממש בועות וזה בסדר. ברגע שכל הסוכר נמס לתוך החלב וזה במרקם אחיד נכבה את האש וניתן לזה 5 דקות לשבת.
אני זילפתי אותו שהוא עוד היה חם ולכן הוא מעט נוזלי אבל ככל שהוא יושב להתקרר ככה הוא מקבל מרקם סמיך של קרמל. ואפשר לאחסן את היתר בצנצנת ולשמור בקירור
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!