Cover

לחם כוסמת שקדים טבעוני ללא גלוטן

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכ30 דקות ועוד זמני אפייה
כמויותתבנית אינגלישקייק
נוי אבנרי
7.7.2022

לחם שקדים וכוסמת טבעוני וללא גלוטן עם מרקם מדהים וקראסט משגע מבחוץ.

אני התאהבתי באפייה ללא גלוטן במהלך השנים - היא כיפית אבל ללא ספק גם מאתגרת! במיוחד שמדובר באפייה טבעונית וללא גלוטן.

אם תשימו לב רוב המצרכים שלא מכילים גלוטן יכילו ביצים, למה? כי אין לנו רשת גלוטן שתחזיק את הלחם ולכן הביצים הרבה פעמים עושות לנו כאן את העבודה.

אז בעוגות, עוגיות ומאפינס יותר קל להגיע למרקם הרצוי ללא ביצים ושעדיין יצא מספיק יציב. אבל בלחם זה מעט יותר מאתגר כי אנחנו רוצים לחם שיהיה מספיק יציב כדי לחתוך אבל שעדיין יתקבל קראסט מבחוץ ומרקם אוורירי מבפנים.

הלחם הכי מוצלח בעיניי שיש בבלוג ללחם ללא גלוטן הוא הלחם כוסמת קינואה - אני מתה עליו! הוא יוצא מושלם, דחוס במידה, משביע וסופר יציב. אבל הוא דורש הכנה מסוימת שלא תמיד יש לי זמן - צריך להשרות את הכוסמת והקינואה למשך מספר שעות על מנת שנוכל להתחיל לעבוד איתו. ואני רוצה שתהיה לי אופציה ללחם שאפשר להכין בספונטניות ובלי להמתין הרבה זמן - כזה שאפשר להכין ברגע ולהכניס לתנור!

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

  • הלכתי לחנות טבע ורכשתי לי חומר גלם שנקרא קסנטאן גאם - כן כן, יש כזה דבר. שמעתי עליו הרבה דברים טובים והחלטתי שהגיע הזמן להכיר אותו מקרוב.
  • מה הוא עושה? בגדול קסם - בזכותו הלחם יצא יותר טוב מהקודם בכמה רמות. קודם כל הוא היה מאוד מאוד יציב ונחתך בצורה מעולה.
  • המרקם מבפנים יצא מושלם ומזכיר לחמי כוסמת שמכינים מכוסמת ירוקה מושרית אבל הרבה יותר אוורירי "ולחמי" - וכאן אנחנו בעצם מקצרים את כל התהליך כי אנחנו משתמשים בקמח כוסמת.
  • הבחוץ קיבל קראסט משגע וכיפי - 2 פרוסות כאלה ואתם שבעים לכמה שעות טובות.
  • השילוב עם השקדים מעניק ללחם טעם נפלא ומפחית משמעותית את טעמי הכוסמת שלפעמים מרתיע אנשים - אני אישית מאוד אוהבת ולכן זה לא מפריע לי בכלל. אבל הוא יוצא הרבה פחות דומיננטי מלחם כוסמת קלאסי.
תמונה מספר 1

  • את הקסנטאן גאם אפשר להשיג בכל חנות טבע או סופר גדול עם מחלקת טבע - הוא יקר באופן יחסי אבל לא באמת. הוא מגיע בקופסא גדולה ונשאר לאורך זמן כי משתמשים בו בכמות קטנה לכל מתכון - אז שווה להשקיע (עולה באיזור ה40 ש"ח לקופסא)
  • אופציה נוספת היא להזמין מאייהרב או כל אתר אחר וזה יוזיל לכם את המחיר.
  • אז קדימה, בואו נתחיל להכין :)

מצרכים

אופן הכנה

1.

נניח בקערה את כל המרכיבים היבשים - קמחים, אבקת אפייה, קסנטאן גאם, מלח וגרעינים.

2.

נערבב מעט ונוסיף את שאר המרכיבים - שמן זית, מים וחלב.

3.

נערבב עם כף עד שנקבל עיסה אחידה ודביקה.

4.

ניקח תבנית אינגלישקייק עם נייר אפייה משומן או משומנת בלבד אם התבנית שלכם נונסטיק ואז הלחם יישלף החוצה. נעביר את הבלילה, נפזר מעל שומשום ומלח גס, נשפריץ שמן זית ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך שעה אחת.

5.

אם אתם מעדיפים לא לאפות על טורבו זה ייקח לכם שעה ורבע על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל.

6.

לאחר שחיכינו שהלחם הצטנן והתקרר לגמרי רק אז נפרוס אותו. אפשר לשמור בקירור למשך 3-4 ימים או פשוט להקפיא בפרוסות. ככה הוא יחכה לנו מוכן וכל מה שישאר לנו זה להקפיץ אותו בטוסטר ולאכול!

תמונה מספר 1

  • אפשר לשחק עם התוספות ולשים אגוזי מלך, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה או כל דבר אחר שאתם אוהבים - הכל הולך!
  • אני אוהבת להשאיר אותו ניטרלי כדי שיתאים לי גם עם דברים מתוקים כמו טחינה עם סילאן ובננה :)
תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • לא ניתן לוותר על הקסנטאן גאם - הוא מרכיב מאוד חשוב ליציבות ומרקם הלחם.
  • לא ניסיתי את הלחם הזה עם קמח שיבולת שועל במקום הקמח כוסמת אבל ההיגיון אומר שזה יכול לעבוד - אם ניסיתם ויצא טוב תמיד שמחה לשמוע עדכון :)
  • אפשר להתפרע ולשים כל תוספת שבא לכם בתוך הבלילה
  • ניתן להמיר את החלב סויה בכל חלב צמחי אחר שיש לכם בבית - אבל ללא תוספת סוכר

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!