
עוגיות פאדג׳ שוקולד טבעוניות ללא גלוטן
עוגיות פאדג' שוקולד טבעוניות, נימוחות וללא גלוטן!
איזה מרקם
איזה טעם
שוקולדיות וכיפיות בטירוף - עם שוקולד שנמס לפה תוך כדי הביססס!
יש מה להוסיף?
הכנה של 10 דקות בקערה והן כבר בתנור.
עוגיות שדרשו ממני 5 ניסיונות אבלל היו שוות את זה :) כל פעם שיניתי והוספתי מרכיב מסוים במתכון עד שהגעתי למרקם החלומי והמדויק שרציתי - נימוחות ורכות מבפנים, ומבחוץ יש להן מעטפת טובה, מעט סדוקות ובקיצור בדיוק כמו שעוגיות פאדג' צריכות להיות :)


- כן חשוב לי לומר משהו לגבי המתכון הזה והוא תקף גם לשאר המתכונים בבלוג - כשאני מכינה מתכון אני מכינה אותו עם קמח ספציפי, יש דברים שיכולים לעבוד ולהחליף חלק מחומרי הגלם אבל חלק לא. את המתכון הזה ניסיתי גם עם קמח כוסמת וזה לא יוצא אותו דבר - הוא יכול לעבוד אבל הן לא יצאו נימוחות באותה מידה. כל קמח עובד טיפה שונה, כל קמח יצור מרקם, טעם ונראות שונה - לכן אם אתם משנים מרכיב במתכון קחו בחשבון שזה יכול לצאת שונה ולא בדיוק כמו שאמור להיות.
- לעוגיות האלו השתמשתי בקמח שיבולת שועל כי אני אוהבת את המרקם שלו - הוא לא כבד מדי, הוא מדביק טוב, אפשר לקנות בכל חנות או הכי פשוט לטחון בבית לבד! הרבהה הרבה יותר זול ונוח מלקנות סתם במלא כסף.
- אני טוחנת אחת לשבוע כמות גדולה, מנפה ושומרת בצנצנת במקרר. סופר נוח ונגיש.
מצרכים
אופן הכנה
נכניס לקערה את החמאת אגוזים, השמן והמייפל. נערבב בעזרת כף ונוסיף את שאר המרכיבים למעט השוקולד המריר.
נערבב שוב עד שנקבל עיסה אחידה ודביקה - בשלב הזה לא יהיה לכם נוח לעבוד עם היד ולכן רצוי להיעזר בכף קפיצית - אם אין לכם אפשר להיעזר בכף רגילה אבל הן יצאו פחות עגולות מאשר עם כף קפיצית.
אופציה נוספת היא לתת לעיסה לשבת רבע שעה במקרר ואז יהיה לכם יותר נוח לעבוד איתה.
נניח כל עיגול על תבנית עם נייר אפייה ונשים קוביית שוקולד אחת במרכז כל עוגייה.
נמשיך הלאה עם סידור העוגיות עד שנקבל בין 12-13 עוגיות.
קצת מלח גס על כל אחת - אופציונאלי אבל מוסיף המון!
נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו) למשך 10 דקות בלבד.
מחכים כמה דקות שיצטננו ואפשר להרים ולהתחיל לאכול!
שימו לב שאם הכנתם עוגיות קטנות מהכמות הרשומה תצטרכו זמן אפייה קצר יותר - באיזור ה8-9 דקות.

הערות ושינויים
- ניתן להשתמש בחמאת בוטנים או חמאת שקדים - הטעם לא דומיננטי כאן ולא מורגש כמעט, אז לפי טעמכם האישי
- ניתן להשתמש בכל חלב צמחי שיש לכם בבית - חלב סויה / אורז / שיבולת שועל - תמיד רצוי להשתמש בחלב סויה מבחינת המרקם
- ניתן להמיר את השמן קוקוס בכף שמן צמחי אחר כמו זית / חמנייה
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!