Cover

סלט אטריות סובה ברוטב חמאת בוטנים

רמת קושיקל
זמן הכנה30 דקות
כמויות2 מנות הגשה
נוי אבנרי
1.7.2022

סלט אטריות סובה חם ברוטב חמאת בוטנים מפנק

וכמה שזה טעיםםם.

שילוב של ירקות חמים מוקפצים עם אטריות סובה ועלים טריים - יוצרים סלט חם אבל פרשי, טעים בטירוף ומתאים בול לארוחת צהריים זריזה וקלילה!

אטריות סובה הן אטריות שעשויות מקמח כוסמת, הן ללא גלוטן, עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים ומעולות למערכת העיכול שלנו.

את הרוטב המפנק הזה אתם יכולים להכין ברגע והוא יוצא חלומי!

חמאת בוטנים, חלב קוקוס ורוטב סויה - מה צריך יותר מזה בחיים.

תמונה מספר 1

מצרכים

עבור הרוטב

אופן הכנה

1.

נכין את האטריות ע"פ ההוראות על השקית, נסנן ונניח בצד. (כדאי לזלף מעט שמן זית על האטריות כי יש להן נטייה להידבק כשהן יושבות כמה דקות)

2.

בינתיים נחתוך את הזוקיני לקוביות ונכניס אותם למחבת ווק חמה עם מעט שמן זית, כשהוא מתחיל לקבל צריבה מכל הכיוונים - לאחר כ-5 דקות נוסיף את רצועות הבצל, את השום גבישי והמלח ונקפיץ ממש 2-3 דקות נוספות, אנחנו רוצים שהירקות יישארו פריכים ולא רכים.

3.

נעבור להכנת הרוטב - נכניס לצנצנת את כל המרכיבים ונשקשק היטב.

4.

זהו זה - נשאר לנו רק להרכיב את הסלט היפיוף שלנו!

5.

נכניס למחבת עם הירקות הצרובים את האטריות, נשפוך מעל הכל את הרוטב, נפזר בצל ירוק וכוסברה ולבסוף את השומשום והבוטנים לקישוט מעל.

תמונה מספר 1

  • אפשר להגיש אותו ככה בטמפ' החדר או לתת לו חימום על הגז - אלדר טוען שהוא יותר טעים כשהוא מוגש חם אבל שתדעו שיש שתי אופציות(:
תמונה מספר 1

  • לדעתי הכי טעים להגיש אותו כמו שהוא כסלט קר ואם אתם לא רוצים לאכול את הכל באותו רגע שמרו מנה ללא רוטב בצד ואז הוסיפו אותו לפני ההגשה.
תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להמיר את האטריות סובה באטריות אורז / אטריות שעועית / פסטה / אטריות ללא גלוטן
  • תרגישו חופשי להוסיף כל ירק שאתם אוהבים כמו כרובית, ברוקולי, כרוב ועוד - מומלץ לתת להם הקפצה קטנה במחבת ממש כמו הזוקיני והבצל
  • לא הייתי ממליצה להחליף שום דבר ברוטב - השילוב טעמים שם מנצח והטעם של הקוקוס לא מורגש בכלל. אבל אם אתם ממש לא אוהבים חלב קוקוס אפשר לוותר עליו או להמיר בחלב סויה.

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!