
תבשיל טופו, קארי צהוב וחלב קוקוס
רמת קושיקל
זמן הכנהכ30 דקות
כמויות3-4 מנות
נוי אבנרי
12.8.2021
קוביות טופו קריספיות עטופות ברוטב של קארי צהוב וחלב קוקוס - זו מנה סופר מפנקת וטעימה והיא מתאימה לי בול כשאני רוצה לתקתק משהו לארוחת צהריים.
קערת אורז בצד וכמה עלי כוסברה מעל ואתם מסודרים!

מצרכים
לרוטב
אופן הכנה
1.
נחמם שמן זית במחבת סוטאז' ונכניס אליו את הטופו, נוסיף את השום גבישי והמלח וניתן לזה כמה דקות להיצרב.
2.
לאחר כ-5 דקות נוסיף את הסויה, הסריריצ'ה והסילאן וניתן לזה עוד 2-3 דקות עד שזה מקבל צריבה מכל הצדדים.
3.
נוריד את הטופו לצלחת ונכניס לאותה מחבת 3 כפות שמן זית ואת השום הקצוץ, נוסיף את התבלינים שלנו ומעט מים רותחים רק שלא יישרף.
4.
אחרי 5 דקות נשפוך פנימה את החלב קוקוס והמים, נבשל כמה דקות על אש נמוכה ובסוף נוסיף פנימה את הטופו שצרבנו.

- זהו, התבשיל טופו שלכם מוכן!
- בזמן שהתבשיל היה על הגז הכנתי סיר אורז שהולך מדהים עם הרוטב הזה, והגשתי עם כוסברה טרייה ובצל ירוק קצוץ.


הערות ושינויים
- אפשר להשתמש בכל סוג קארי שיש לכם בבית - אם אתם רוצים להפוך אותו לתבשיל תאילנדי השתמשו במחית קארי ולא אבקת קארי, האבקת קארי מכילה טעמים הודיים.
- במידה ובחרתם להשתמש במחית וותרו על הכורכום והפפריקה ושאר המרכיבים נשארים זהים
- אפשר להשתמש בחלב / נוזל / קרם קוקוס - אבל לא במי קוקוס, הם לא מתאימים
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!