Cover

תבשיל טופו, קארי צהוב וחלב קוקוס

רמת קושיקל
זמן הכנהכ30 דקות
כמויות3-4 מנות
נוי אבנרי
12.8.2021

קוביות טופו קריספיות עטופות ברוטב של קארי צהוב וחלב קוקוס - זו מנה סופר מפנקת וטעימה והיא מתאימה לי בול כשאני רוצה לתקתק משהו לארוחת צהריים.

קערת אורז בצד וכמה עלי כוסברה מעל ואתם מסודרים!

תמונה מספר 1

מצרכים

לרוטב

אופן הכנה

1.

נחמם שמן זית במחבת סוטאז' ונכניס אליו את הטופו, נוסיף את השום גבישי והמלח וניתן לזה כמה דקות להיצרב.

2.

לאחר כ-5 דקות נוסיף את הסויה, הסריריצ'ה והסילאן וניתן לזה עוד 2-3 דקות עד שזה מקבל צריבה מכל הצדדים.

3.

נוריד את הטופו לצלחת ונכניס לאותה מחבת 3 כפות שמן זית ואת השום הקצוץ, נוסיף את התבלינים שלנו ומעט מים רותחים רק שלא יישרף.

4.

אחרי 5 דקות נשפוך פנימה את החלב קוקוס והמים, נבשל כמה דקות על אש נמוכה ובסוף נוסיף פנימה את הטופו שצרבנו.

תמונה מספר 1

  • זהו, התבשיל טופו שלכם מוכן!
  • בזמן שהתבשיל היה על הגז הכנתי סיר אורז שהולך מדהים עם הרוטב הזה, והגשתי עם כוסברה טרייה ובצל ירוק קצוץ.
תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להשתמש בכל סוג קארי שיש לכם בבית - אם אתם רוצים להפוך אותו לתבשיל תאילנדי השתמשו במחית קארי ולא אבקת קארי, האבקת קארי מכילה טעמים הודיים.
  • במידה ובחרתם להשתמש במחית וותרו על הכורכום והפפריקה ושאר המרכיבים נשארים זהים
  • אפשר להשתמש בחלב / נוזל / קרם קוקוס - אבל לא במי קוקוס, הם לא מתאימים

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!