Cover

חטיף טעמי טבעוני

רמת קושיקל
זמן הכנה30 דקות
כמויות7-8 חטיפים
נוי אבנרי
16.6.2024

חטיף טעמי ביתי, טבעוני וללא גלוטן בגרסה בריאה יותר וממרכיבים מעולים - חטיף שוקולד שהיה הכי אהוב עליי מהימים שלא אכלתי טבעוני והוא יצא עם מרקם קראנצ׳י וכזה מפנק

תמונה מספר 1

מצרכים עבור שכבת הבסיס

שכבת הקרמל

ציפוי

אופן הכנה

1.

נשים תחילה את הפצפוצי אורז בקערה ונפורר אותם מעט בעזרת הידיים, לאחר מכן נוסיף את החמאת בוטנים והמייפל, נערבב ונשטח על תבנית מרובעת עם נייר אפייה.

2.

נכניס למנוחה קלה במקפיא למשך 30 דקות.

3.

נניח את התמרים בקערה ונכסה אותם במים רותחים למשך 10 דקות על מנת שיתרככו מעט, נסנן ונכניס לבלנדר יחד עם החמאת בוטנים והחלב.

4.

נטחן עד למרקם משחתי וחלק לגמרי, נסדר מעל שכבת הבסיס ונהדק בעזרת הידיים.

5.

נחזיר חזרה למקפיא למשך 4-5 שעות על מנת שיתייצב לגמרי. (אפשר ורצוי למשך הלילה)

6.

נוציא את הריבוע שקיבלנו מהתבנית ובעזרת סכין חדה נחתוך לאצבעות (לא דקות מדי)

7.

נמיס את השוקולד שלנו (בבן מארי או פולסים במיקרו) ואחרי שזה נמס לגמרי נוסיף לבפנים את החמאת בוטנים ונערבב.

8.

נטבול כל אצבע בשוקולד ככה שתהיה מצופה מכל הכיוונים ונניח על תבנית רשת ששאריות השוקולד יוכלו לנזול מטה.

9.

נמשיך כך עם שאר האצבעות, ואם נגמר לכם השוקולד אפשר פשוט לזלף מעל שוקולד במקום לצפות אותם לגמרי. (ככה גם אני עשיתי עם חלק מהאצבעות)

10.

נכניס לקופסא ונחזיר חזרה למקפיא.

11.

זהו, בגדול הטעמי שלכם מוכנים, אפשר בכל רגע נתון להוציא אותם ולאכול, אין צורך אפילו לחכות שזה יפשיר מעט כי החמאת בוטנים מאפשרת לשוקולד להיות נגיס וכיפי ולא קשה!

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תגובות

נוי אבנרי

את צודקת , זו הגרסה הקודמת של המתכון ועכשיו תיקנתי 🙏🏻 בשכבת הפצפוצי אורז היה חסר חמאת בוטנים ולכן זה לא היה לך מספיק דביק לכדי חיתוך אבל בלי קשר רצוי שהשכבה הזו תהיה קפואה לפני שחותכים

4.12.2024

יפית

שאלה: כשחתכתי את הריבוע שקיבלתי מהתבנית, התחתית שמורכבת מפצפוצי שוקלד די התפוררה. לא היתה ברירה אלא לאחוז בעדינות ולצפות רק את החלק העליון כדי שהשכבה התחתונה לא תתפורר לחלוטין. מה להערכתך עשיתי לא נכון? תודה

3.12.2024