Cover

ניוקי סלק טבעוני ביתי

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה ורבע
כמויות3-4 מנות
נוי אבנרי
6.1.2022

ניוקי סלק ביתי טבעוני - המנה הזו כל כך יפהפייה, טעימה ומרשימה.

השילוב של התפוחי אדמה יחד עם הסלק יוצרים ביס כל כך טוב, טעמים עמוקים ומראה ורוד מטריף

ניוקי עננים ברוטב שמנת טבעוני על בסיס חלב קוקוס

המנה הזו לא מיועדת רק לאוהבי הסלק, היא מיועדת לכל מי שאוהב ניוקי ויש לו קצת סבלנות ואהבה להתעסק עם אוכל.

המנה הזו אמנם דורשת כמה שלבים, אבל תאמינו לי - היא שווה את זה.

תמונה מספר 1

מצרכים

עבור הרוטב

אופן הכנה

1.

נעטוף את הסלקים בנייר כסף (אין צורך לקלף אותם) ונניח על תבנית עם נייר אפייה.

2.

נכניס לאותה תבנית את התפוחי אדמה שלמים עם קליפתם

3.

נכניס אותם לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, התפוחי אדמה יהיו מוכנים כבר לאחר 30-40 דקות והסלק יצטרך אפייה של שעה-שעה וחצי.

4.

אתם תדעו שהוא מוכן ברגע שאפשר לנעוץ בו מזלג יחסית בקלות.

5.

אחרי שכל הירקות מוכנים, נוריד את הנייר כסף מהסלק, החום יגרום לקליפת הסלק לרדת בקלות.

6.

נוציא את ליבת התפוח אדמה ובעזרת מועך פירה או מועך מקצועי חזק נעביר אותם לקערה. את הסלקים נכניס למעבד מזון/בלנדר ונטחן היטב.

תמונה מספר 1

7.

נאחד ביניהם ונכניס הכל לקערה אחת, נוסיף את השמן זית, המלח ואת הקמח בהדרגתיות.

8.

התחילו מחצי כוס וכל פעם תוסיפו עוד קמח עד שתרגישו שמתקבל בצק שיהיה אפשר לעבוד איתו-שימו לב, הוא עדיין יהיה דביק אבל אל תפחדו להוסיף קמח לפי הצורך כדי שיהיה לכם נוח לעבוד איתו.

9.

אני ממליצה לחלק את הבצק ל-4 חלקים וכל פעם לעבוד עם חלק אחד, ככה יהיה לכם יותר קל.

10.

כל חלק נרדד לצורת נחש בעזרת הידיים - תמיד על משטח מקומח, על מנת שהם לא יידבקו לנו.

11.

ובעזרת סכין חדה נחתוך לריבועים בגודל הרצוי.

תמונה מספר 1

12.

נמשיך כך הלאה עם שאר הבצק עד שהכל יהיה חתוך לריבועים.

13.

ניקח סיר גדול עם מים רותחים, נכניס את הניוקי לבפנים וברגע שהם יצופו תדעו שהם מוכנים.

14.

תשתדלו לא להכניס יותר מ 10-12 ניוקי בכל פעם.

15.

המשיכו כך הלאה עם השאר ואת המוכנים תניחו על מסננת בצד.

שלב אחרון של צריבת הניוקי

  • ניקח מחבת ונזלף 3 כפות שמן זית, נכניס את השום וניתן לו 2-3 דקות להשתזף.
  • נכניס את הניוקי המוכנים בשלבים, כל פעם קצת כדי שכולם יקבלו שיזוף מכל הצדדים, אחרי שהוספנו את כל הניוקי נוסיף גם את התבלינים שלנו - מלח, שום גבישי ואגוז מוסקט וניתן להם עוד כמה דקות להיצרב.
  • נשפוך פנימה את חלב הקוקוס וניתן להכל להתבשל עוד 2-3 דקות.
תמונה מספר 1

  • אם אתם אוהבים כמות גדולה יותר של רוטב אפשר להוסיף עוד 1/4-1/3 כוס של חלב קוקוס.
  • נוריד מהאש, נפזר פלפל שחור גרוס, שקדים קלויים וכמה עלי בזיליקום טריים.
תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!