Cover

ניוקי בטטה ביתי

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה וחצי
כמויות3-4 מנות
נוי אבנרי
14.7.2022

ניוקי בטטה טבעוני, ביתי ורך כמו עננים

אני יודעת שלהכין ניוקי בבית נשמע מעט מסובך אבל זה תהליך כיפי וכל כך מספק - והתוצאה ללא ספק יוצאת הרבה יותר טעימה מניוקי קנוי.

עשיתי לנו שתי גרסאות לניוקי - אחת קלאסית של בישול במים והשנייה אפויה בתנור למי שרוצה לקצר תהליכים. שניהם יוצאים נפלא! עטופים ברוטב שמנת קרמי כזה ועלי בזיליקום טריים

תמונה מספר 1

מצרכים עבור הניוקי

עבור הרוטב

אופן הכנה

1.

נקלף את הבטטות, נזלף שמן זית וטיפונת מלח גס ונכניס אותן לאפייה עד לריכוך (רצוי לחתוך אותן קודם לקוביות גדולות על מנת שיאפו מהר יותר), נחכה כמה דקות שיתקרר ואז נעביר אותן לקערה, נוסיף את השמן זית, המלח ואת הקמח בהדרגתיות.

2.

התחילו בכוס קמח וכל פעם תוסיפו עוד עד שתקבלו בצק יציב ואחיד שיהיה נוח לעבוד איתו. (השתדלו להימנע מעודף קמח כי אחרת הם יצאו דחוסים מדי)

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

3.

בשלב הזה אני ממליצה לחלק את הבצק ל-4 חלקים וכל פעם לעבוד עם חלק אחד - לרדד בעזרת הידיים על משטח מקומח לצורת נחש ארוך ולהוסיף כל פעם עוד טיפה קמח למשטח על מנת שלא יידבק לנו ואז בעזרת סכין חדה לחתוך לריבועים.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

4.

נכניס את ריבועי הניוקי אל סיר גדול עם מים רותחים ומעט שמן זית, רצוי לא להכניס יותר מ-10 ניוקי בכל פעם.

5.

ברגע שהם צפים למעלה נדע שהם מוכנים ונוציא אל מסננת.

6.

כך הלאה עם השאר.

7.

אחרי שסיימנו עם בישול הניוקי נחמם מחבת עם שמן זית ונכניס אליו חלק מהניוקי, נפזר מלח גס ושום גבישי לפי העין ונקפיץ עד שהם מקבלים שיזוף בכל הצדדים.

8.

לאחר שהם קיבלו צבע נוסיף את הרוטב-הוסיפו לכל מנה כחצי כוס חלב קוקוס, 1/2 כפית אגוז מוסקט, מלח גס ואת השום שכתשנו, נותנים לזה 2-3 דקות לספוג את הרוטב ולהגיש מיד עם כמה עלי בזיליקום מעל.

תמונה מספר 1

9.

כמובן שאפשר גם להגיש את הניוקי כפי שהוא אחרי ההקפצה ללא הרוטב ורק עם כמה עלי טימין או בזיליקום.

10.

אופציה שניה וזריזה יותר למי שלא מעוניין לבשל את הניוקי היא לאפות אותם.

11.

תהליך ההכנה זהה לגמרי רק שבמקום להכניס אותם לסיר אחרי שחתכנו את הניוקי נסדר אותם על תבנית עם נייר אפייה ונאפה במשך 10-15 דקות על 180 מעלות.

12.

מכאן אפשר להמשיך ולהקפיץ אותם יחד עם רוטב לבחירה או כמו שאני עשיתי לעטוף אותם בממרח פסטו וכמה עלי בזיליקום טריים.

13.

2 הגרסאות יוצאות מעולות, עם מרקם מדהים וכיפי, מושלם לארוחת ערב או אירוח חברים.

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • ניתן לשלב בטטה ותפוח אדמה - 2 תפוחי אדמה בינוניים במקום בטטה אחת בינונית
  • ניתן להמיר את הקמח כוסמין מלא בקמח כוסמין/חיטה לבן
  • לגרסה ללא גלוטן החליפו את הקמח כוסמין בקמח כוסמת / קמח שיבולת שועל (הכמויות עלולות להשתנות, תלוי בקמח שבחרתם) ושלבו את הקמח שבחרתם יחד עם חצי כוס של קורנפלור על מנת לעזור לניוקי להיות יציב יותר או לחילופין שלבו את הבטטות עם 2 תפוחי אדמה קטנים מבושלים (ז"א 2 בטטות, 2 תפוחי אדמה קטנים)
  • ניתן להחליף את הרוטב בכל רוטב אחר שאוהבים כמו רוזה / עגבניות / שמנת פסטו

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!