
ביף בורגיניון טבעוני
ביף בוריגיניון מכירים?
מדובר בתבשיל צרפתי חורפי כזה שעובר בישול ארוך ומכיל כל כך הרבה דברים טובים - כל הטעמים מתאחדים ומקבלים ביחד ארומה נפלאה.
לקחתי את כל הדברים הטובים שיש בתבשיל הזה ועשיתי לו גרסה טבעונית - עם ירקות שורש, יין אדום, פטריות, ציר ירקות אבל במקום הבשר הוספתי לו קוביות טופו פרובנס שהשתלב פה מדהים!
מנה שתשתלב בכל ארוחה חגיגית שמתאימה לצהריים, לערב חג או לארוחת שישי.

- הרוטב מבוסס על יין אדום וציר ירקות אבל למי שמחפש גרסה קצרה יותר גם מים רותחים מעורבבים עם כף אבקת מרק טבעית יעשו את העבודה.
- ציר ירקות מאוד פשוט לעשות רק צריך הכנה קטנה לפני - וזה יוסיף לזמן הבישול.
- מרתיחים בסיר מים ומוסיפים גזר, בצל, סלרי, מלח, פלפל ומבשלים במשך כחצי שעה - לאחר מכן מסננים ושומרים אך ורק את מי הבישול ואיתם משתמשים לציר. מהירקות ניתן לעשות תבשיל או קציצות.
- אכלתי את המנה הזו במשך 4 ימים רצופים לצד אורז וזה פשוט מושלם!!!!
- אמנם המזג אוויר בחוץ רק הולך ומתחמם אבל תאמינו לי, זה לא משנה - ברגע שתאכלו את המנה הזו אתם תהנו מכל ביס.
מצרכים
עבור הרוטב
אופן הכנה
נכניס את כל הירקות והטופו לתוך תבנית משומנת קלות
נערבב את מרכיבי הרוטב בקערה - יין, מים/ציר ירקות, תבלינים וסילאן.
נערבב ונשפוך מעל הירקות והטופו.


נפזר כמה עלי טימין ונביא לרתיחה ולאחר מכן נוריד את האש ונמשיך לבשל במשך שעה - שעה ורבע
בשלב הזה הירקות כבר אמורים להיות רכים יחסית - גם אם הם עדיין לא מבושלים לגמרי הזמן שנותר יעשה את העבודה.
לאחר מכן נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל20-25 דקות.
בזמן הזה הירקות ישתזפו יותר בחלק העליון והרוטב יצטמצם לנו מעט. למי שממש אוהב רוטב מצומצם יש אפשרות להמשיך את הבישול על הכיריים באש בינונית או זמן נוסף בתנור על חום נמוך של 160 מעלות.
אבל תשימו לב לא לצמצם יותר מדי על מנת שיישאר לכם רוטב למנה עצמה וגם שלא יתייבש(:
אני אישית אוהבת להשאיר יחסית הרבה רוטב כדי שיהיה לי לשים מעל האורז אבל לבחירתכם.

הערות ושינויים
- ניתן לשחק עם הירקות ולהשתמש בקולורבי, שומר, סלק - להוסיף או להמיר, כל ירק שיכול לעמוד בבישול ארוך ילך פה
- אפשר להשתמש בנתחי סויה מבושלים או יובה במקום הטופו
- כל יין אדום יעבוד פה - זה לא משנה מאיכות התבשיל, אבל עדיף יין אדום פירותי יחסית
- ניתן להמיר את הציר ירקות במים רותחים לאחר שערבבתם עם כף אבקת מרק טבעית
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!