
קרקר כוסמין, שיבולת שועל וגרעינים
תקשיבו
אחרי הרבה ניסיונות, טעימות ועבודה הגעתי לקרקר המושלם מבחינתי.
זה מתכון מנצח שאף פעם לא מאכזב אותי
הקרקרים האלה מלווים אותי בכל מארז בראנץ', בכל סדנה וכמעט בכל אירוח
הם ממכרים ברמות, סופר קלים להכנה ואחרי שתכינו אותם פעם אחת כבר תבינו שלא תוכלו להפסיק.

מצרכים
אופן הכנה
נכניס את כל המצרכים לקערה אחת ונערבב עם כף עץ עד שנקבל מרקם דביק ויחסית רטוב.
רצוי לחלק את העיסה לשתי תבניות על מנת שהקרקרים לא יצאו עבים מדי.
רדדו אותו על נייר אפייה - מומלץ להיעזר בנייר אפייה נוסף מלמעלה על מנת שלא יידבק לכם. ותנסו לשטח כמה שיותר, ככל שזה יהיה יותר דק ככה הקרקרים יצאו יותר פריכים וטעימים.
בעזרת חותכן סמנו ריבועים / משולשים והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
שימו לב שבמהלך הזמן הזה חלק מהקרקרים כבר יהיו מוכנים - בעיקר הקצוות או החלקים הדקים יותר, אז אפשר להוציא את החלקים האלו ולאחר מכן להמשיך לאפות את המרכז עד שהכל שזוף.
אחרי שזה טיפונת מצטנן אפשר לשבור אותם לגמרי, ולהתחיל לנשנש!
אפשר לנגב איתם גבינה, טחינה או כל דבר אחר שאתם אוהבים
הם נשמרים מעולה בקופסה אטומה ונשארים גם עד שבוע (אם זה יחזיק מעמד)

הערות ושינויים
- ניתן להשתמש בקמח כוסמין/חיטה לבן
- לגרסה ללא גלוטן ניתן להחליף בקמח כוסמת / קמח שיבולת שועל אבל כמויות המים עלויות להשתנות מעט - שימו לב למרקם
- תרגישו חופשי להוסיף/לשנות לתבלינים שאתם אוהבים
- לא מומלץ לוותר על הטחינה, נותנת אקסטרא קריספיות ומרקם טוב - לא מורגשת בטעם בכלל
- אפשר להוסיף שומשום במקום/בנוסף לגרעיני דלעת והחמנייה
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!