
לחם כוסמין וטף ללא לישה
לחם כוסמין וטף טבעוני, ללא שמרים, ללא לישה, ללא זמני התפחה!
עם מרקם אוורירי ופריך בחוץ, טעים וכל כך פשוט להכנה.
מצרכים
אופן הכנה
מערבבים בקערה קטנה את החלב סויה יחד עם החומץ ונותנים לזה לנוח 2 דקות.
בינתיים בקערה אחרת מערבבים את הקמחים יחד עם המלח, אבקת אפייה והסודה לשתייה.
לאחר מכן מוסיפים לתערובת היבשה את השמן והסילאן ונותנים ערבוב קל.
שופכים פנימה למרכז את החלב עם החומץ ומוסיפים את המים, מערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שנהיית תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות יחסית רטובה אז לא לדאוג.
בשלב הזה אפשר לשים את התוספות שאוהבים, גרעינים, זרעים, אגוזים וזיתים
מעבירים את הבלילה לתבנית אינגלישקייק משומנת (אפשר לשים מתחת נייר אפייה אבל לא חובה, אם התבנית טובה הוא יישלף החוצה בקלות), מברישים מעל עם שמן זית ומפזרים שומשום, קצח וכל מה שאוהבים.
מכניסים לאפייה של 45-50 דקות על 180 מעלות עד שהלמעלה שזוף.
מוציאים את הלחם מהתבנית, נותנים לו להצטנן לגמרי ורק אז לחתוך לפרוסות. להיות סבלניים כי אם חותכים אותו שהוא עוד חם הוא יתפרק לכם(:
אפשר לשמור בקירור למשך 3-4 ימים ואת שאר הפרוסות להקפיא עד חודשיים.



הערות ושינויים
- למי שאין קמח טף אפשר להשתמש בחצי כוס נוספת של כוסמין מלא במקום
- ניתן להמיר את הסילאן בכף של דבש
- לא ניתן להשתמש בתחליף חלב אחר מלבד סויה-הוא גורם לתסיסה ולאווריריות של הלחם
- אפשר לשחק עם התוספות ולשים בפנים או מעל כל מה שאוהבים
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!