Cover

עוגת כרוב ממולא אורז וירקות

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעתיים
כמויותסיר בקוטר 22 ס״מ
נוי אבנרי
23.3.2022

איזו מנה הכנתי לנו לחג!

מנה שלגמרי חייבת להיות על שולחן החג שלכם

מנה שכבר רציתי להכין כל כך הרבה זמן

מנה שכבר עשיתי לה כמה ניסיונות שלא יצאו בדיוק כמו שרציתי והפעם זה קרה!

עוגת כרוב ממולא - במילוי של אורז, עשבי תיבול, עגבניות ומלא לימון - מנה סופר מרשימה, טעימה בטירוף ובלי הרבה מאמץ.

תמונה מספר 1

  • במקום לגלגל אותם אחד אחד למה לא לעשות בעצם עוגת כרוב ענקית? :)
  • קיבלתי השראה למנה הזו באינטרנט כשראיתי עוגת עלי גפן שהייתה נראית מדהים אבלל אני מתה על כרוב, ובטח שעל כרוב ממולא. משהו בשילוב הזה של כרוב ואורז פשוט עושה לי את זה.
  • למתכון הזה יש כמה שלבים מקדימים אבל לאחר מכן זה ממש פשוט והכל נכנס לסיר אחד עד לבישול והגשה.
  • את עלי הכרוב אנחנו צריכים לרכך על מנת שנוכל להפריד אותם אחד אחד, השרייה של האורז ואת כל הירוקים שלנו אנחנו רוצים לבשל תחילה עם העגבניות והתבלינים.
  • ככה הכל יתחבר לנו למנה אחת מופלאה עם טעמים מעולים.
תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

ניקח סיר גדול עם מים רותחים ונכניס לתוכו את הכרוב כמו שהוא. כשהעלים מתחילים להיפרד אחד מהשני ולהתרכך נדע שהוא מוכן ונוריד מהאש (כ15-20 דקות) בעזרת סכין חדה נוריד את הליבה בחלק התחתון ונפריד את העלים שלו בשלמותם ונניח בצד.

2.

בינתיים נחמם מחבת עם 3 כפות שמן זית ולתוכו נכניס את הבצל, לאחר כמה דקות נוסיף את המלח הפפריקה והרסק ונערבב. נוסיף את העשבי תיבול שבחרנו, העגבניות, הסילאן והלימון.

3.

נערבב הכל היטב עד שהעגבניות מתרככות (10-15 דקות)

תמונה מספר 1

4.

את האורז משרים כמה שעות טובות (אפשר למשך הלילה או מינימום 5 שעות בשפע של מים) לאחר מכן מסננים אותו ואז מאחדים עם תערובת העגבניות והעשבי תיבול שלנו.

5.

ועכשיו להרכבה - ניקח סיר קוטר 22 ס"מ, נרטיב נייר אפייה ונסחט אותו היטב - ככה יהיה לנו נוח להניח אותו על הסיר והוא יהיה גמיש יותר.

6.

ניקח את עלי הכרוב ונניח על כל דפנות הסיר שחלקן ממש יצאו החוצה על מנת שנוכל לקפל אותן פנימה לאחר מכן.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2
תמונה מספר 3

7.

נזלף מעט שמן זית על הכרוב ונכניס את המילוי שלנו לבפנים - נוסיף כוס וחצי מים רותחים. נזלף עוד מעט שמן זית, טיפונת מלח ונכסה את האורז עם עלי הכרוב.

8.

כסו את הסיר ותתנו לו להתבשל 3 דקות על אש גבוהה שיבעבע ולאחר מכן 40-45 דקות על אש נמוכה.

9.

אם בחרתם לשלב גם קטניות הוסיפו אותם בשלב האיחוד של האורז עם עשבי התיבול ויתר השלבים אותו דבר. אבל כן חשוב לתת להם השרייה וחצי בישול לפני. לאחר השרייה יספיק להם בישול של 5-10 דקות, לסנן ואז להוסיף.

10.

אחרי שזה מוכן ניתן לסיר לעמוד עוד כמה דקות עם המכסה ואז נהפוך על צלחת הגשה, נפזר צנוברים קלויים ונגיש :) אפשר גם לעשות סגירה של צריבה בתנור ואז מתקבל מעל שיזוף מהמם בחלק העליון - 10-15 דקות על 180 מעלות.

11.

מנה סופר טעימה, סופר מרשימה, חגיגית ובאמת - בלי הרבה מאמץ! ממליצה גם להוסיף מעל לימון סחוט וקצת פטרוזיליה טרייה.

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להשתמש בעלי גפן במקום עלי כרוב לבן
  • אפשר להשתמש בסיר רחב יותר - אבל קחו בחשבון שהעוגה מתרחבת ברגע שמוציאים אותו מהסיר - אל תשתמשו בסיר גדול יותר מקוטר 24 אחרת תצטרכו להכפיל כמויות.
  • מי שאוהב את החלק החיצוני שחום יותר יכול להכניס את העוגה כפי שהיא לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-15 דקות כדי שיקבל שיזוף.
  • ניתן להשתמש באורז בסמטי מלא - זמן הבישול יתארך לשעה - שעה ורבע
  • ניתן להשתמש בכל עשבי תיבול שאוהבים - שמיר, כוסברה, נענע

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!