
מאפינס שוקולד טבעוני
איך אני אוהבת שוקולד - בכל צורה שהיא.
רציתי להכין מאפינס שוקולד שלא יכילו בננה או רסק תפוחים
שיהיו ממש פשוטים להכנה עם מינימום מרכיבים
שיהיו מתוקים במידה הנכונה שיתאים גם לבוקר
ויכילו חומרי גלם מזינים ואיכותיים שגם הילדים יוכלו להנות מהם

- האמת, שהפעם הראשונה שהכנתי אותם זה היה עם האחיינים המתוקים שלי שבאו לבקר אותי יום שבת בבוקר, לגמרי אלתרנו ביחד ויצא פשוט מעולה!!!
- הם נהנו מהשיתוף פעולה, מההכנה ביחד ותוך כדי נשנשו מלא שוקולד צ'יפס! והם באמת אכלו מלא. אבל זה היה כל כך כיף, לקחנו אותם איתנו לטיול בשדות וכשחזרנו הייתי חייבת לכתוב את המתכון כדי שאוכל לשחזר לכם ולעלות אותו לכאן.
מצרכים
אופן הכנה
תחילה נכניס את המרכיבים היבשים לקערה, נערבב ונוסיף למרכז את שאר המצרכים הרטובים.
בעזרת מרית נערבב עד שנקבל בלילה אחידה ומעט דביקה, היא לא צריכה להיות נוזלית.
נראה אם יש לנו מספיק שוקולד צ'יפס ואם לא נוסיף (:
נבריש עם שמן זית תבנית מאפינס ובעזרת כף נתחיל למלא כל אחד - כשתי כפות למאפינס גדול או כף אחת למאפינס בינוני.
נזלף מעל כל אחד חמאת בוטנים ובעזרת קיסם ניצור צורה יפה - לא חובה לשים מעל חמאת בוטנים אבל מוסיף לנראות ולטעם.
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות, נוציא ונחכה שיתקרר מעט.
לאחר כרבע שעה עשרים דקות אפשר לשלוף אותם מהתבנית ולהתחיל לאכול (:


- ילדים יעופו על זה
- אתם תאהבו את זה
- ואין מישהו שלא יתחבר אליהם
- בקיצור, ממליצהההה מאוד לרוץ להכין אותם
- ואם אתם פחות מתחברים למרקם של קמחים מלאים כי הם יוצרים מרקם דחוס יותר אני ממליצה להתחיל עם שילוב של קמח מלא וקמח לבן - יחס של 50:50 בכמויות ולעבור בהדרגתיות לקמח מלא בלבד.
הערות ושינויים
- ניתן להשתמש בקמח חיטה מלא/לבן, קמח כוסמין מלא/לבן
- לא מומלץ להמיר את השמן קוקוס בשמן צמחי אחר - חשוב למרקם ולטעם, אבל לא מורגש בכלל.
- ניתן להשתמש בכל חלב צמחי שיש לכם בבית - שקדים, אורז, שיבולת שועל
- אם אתם מאוהבי המתוק ניתן להוסיף עוד 2 כפות מכמות הסוכר/המייפל הרשומה במתכון
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!