
פיצה כרובית טבעונית
פיצה כרובית היא אחלה פתרון לארוחה דלת קלוריות מכיוון שבסיס הפיצה עשוי מכרובית ולא בצק. היא ללא ספק עושה את העבודה, טעימה מאוד, מזינה ומשביעה אבל אל תצפו לביס כמו שאתם לוקחים מפיצה אמיתית ובצקית(:
אתם מקבלים בסיס של פיצה שהוא פריך מסביב, רך וטעים מבפנים עם טעם גבינתי מעולה.

מצרכים
אופן הכנה
מכניסים את הכרובית למעבד מזון וטוחנים עד למרקם פירורי וכמעט חלק בלי גושים. (ממש כמו קוסקוס)

מעבירים את הכרובית למגבת דקה או חיתול בד וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
לאחר מכן מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הבסיס ומערבבים בעזרת הידיים עד למרקם אחיד.
המרקם שמתקבל צריך להיות ממש כמו שתופסים קציצה יציבה-לא תקבלו בצק אחיד אבל כזה שתוכלו ליצור עיגול בעזרת הידיים.
להניח נייר אפייה משומן על תבנית ולהתחיל לסדר לפי הצורה שבחרתם- פיצה עגולה (רצוי לא לעשות פיצה גדולה על מנת שלא תתפרק לכם) או בצורה מרובעת כך שתיחתך לריבועים קטנים.
תיצרו שוליים כדי שיתקבל קראסט מסביב

להכניס את הבסיס לאפייה של 15 דקות על 220 מעלות טורבו עד שהוא נראה שזוף והקצוות מתחילים להיות קריספיים.
להוציא מהתנור, למרוח שכבת רוטב עגבניות , גבינה שבחרתם ואת התוספות למעלה.
להחזיר לאפייה של 10-15 דקות על אותו חום עד שהגבינה נמסה והקצוות קריספיים לגמרי.
לחכות כמה דקות שתתייצב טיפה ואז אפשר להרים בעדינות בעזרת תרבד


הערות ושינויים
- ניתן להחליף את הקמחים הרשומים בקמח כוסמת / קמח שקדים (שקדים טחונים) / קמח תפוחי אדמה / קמח חומוס
- לגרסה לא טבעונית להחליף את הפשתן ב-2 ביצים.
- אפשר להשתמש בכל גבינה טבעונית או רגילה שרוצים- לבסיס אני ממליצה במרקם של צהובה/פרמזן ולטופינג מה שתרצו- בולגרית, צהובה, מוצרלה ועוד.
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!