
המבורגר עדשים ופטריות בלחמניית כוסמין ביתית
המבורגר עדשים ופטריות טבעוני וללא גלוטן - בתוך לחמניית כוסמין ביתית ורכה, עם צ׳יפס קריספי בצד ומטבל של מיונז שום אתם תרגישו כאילו הכנתם ארוחה של מסעדה אבל בהרבה פחות כסף ותישארו עם יותר המבורגרים ביד :)

מצרכים עבור ההמבורגר
אופן הכנה
טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד למרקם עיסתי ונוח, לא לטחון יותר מדי.
תרגישו את המרקם ותראו אם יש צורך בהוספת פירורי לחם או טחינה
נחמם היטב מחבת פסים ונשים מעט שמן זית, נסדר צורת המבורגר בעזרת רינג ונניח על המחבת, נצרוב היטב ונהפוך לצד השני.
אם רוצים לאפות אותם מניחים את ההמבורגרים על תבנית עם נייר אפייה משומן ולאפות במשך 25-30 דקות עד ששזוף ועשוי.

ועכשיו להכנת הלחמניות!
אופן הכנה
בקערה המיקסר מניחים את הקמח והמלח.
בקערה נפרדת מערבבים את השמרים, הסוכר והמים ונותנים לזה מנוחה של 10 דקות בצד.
לאחר שהשמרים התחילו לעבוד נכניס את קערת הרטובים אל מרכז הקמח ונתחיל ללוש, אפשר להיעזר בכף ואז לעבור לידיים. תוך כדי לישה נוסיף גם את השמן זית
במידה ואתם רואים שזה רטוב מדי הוסיפו עוד טיפונת קמח. תמשיכו ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק
העבירו את הבצק אל קערה נקייה ומשומנת, כסו בניילון ומגבת ותנו לזה לנוח במקום חמים למשך שעה עד שהוא יכפיל את נפחו.
העבירו את הבצק אל משטח נקי ומקומח ותורידו ממנו את האוויר, חלקו את הבצק ל-6 חלקים שווים וסדרו צורת לחמניות בעזרת הידיים. תעבירו את הלחמניות אל התבנית שאיתה אתם רוצים לאפות עם נייר אפייה, כסו במגבת ותתנו התפחה שנייה של 30 דקות.
אחרי שסיימתם את כל שלבי ההתפחה הברישו מעל כל לחמנייה שמן זית מעורבב עם חלב סויה ופזרו שומשום למעלה, הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

- ועכשיו לחלק הכיפי!
- לפתוח את הלחמנייה, להניח המבורגר, בצל, עגבנייה, חסה ומיונז, לסגור ולתת ביס שהוא כל כך טעים!
- אני נתתי ללחמנייה צריבה קטנה על מחבת הפסים שבה עשיתי את ההמבורגר, אבל לא חובה.
- אגב, את הלחמניות וההמבורגר אפשר להקפיא במידה ולא סיימתם הכל.
- לחמם לפני ההגשה וזה מרגיש כאילו ממש הרגע הכנתם אותו.

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!