Cover

קרפ עדשים ללא גלוטן

רמת קושיקל מאוד
זמן הכנהכ20 דקות
כמויות6-7 יחידות
נוי אבנרי
28.5.2024

קרפים טבעוניים, ללא גלוטן ועשירים בחלבון שאפשר לעשות בכמה גרסאות!

אפשר להכין אותם מקמח עדשים בלבד או לשלב עם קמח חומוס / קמח כוסמת

הם יוצאים ממש יציבים וכיפיים ואפשר למלא בהם כל דבר שאוהבים כמו קציצות עם טחינה, שווארמה טופו או אבוקדו עם ירקות.

זו ארוחה שתמיד סוגרת לי פינה ומשביעה אותי ממש, אני אוהבת להכין מהם כמות גדולה ולשמור בקירור למספר ימים - ככה זה זמין לי כל פעם ורק נשאר לחמם והם חוזרים להיות גמישים כאילו הרגע הכינו אותם.

אגב, מה ששונה בקרפים האלה מחביתת עדשים או חומוס שהבלילה משמעותית יותר נוזלית ואנחנו נרצה להכין אותם כמה שיותר דק! בנוסף לחביתות אני בד״כ אוסיף בצל, עשבי תיבול ומלח שחור שיעניק את הטעם הביצתי. בכל מקרה תוכלו למצוא כאן באתר איך להכין חביתת חומוס מפנקת ומשביעה שממש כיף לאכול לארוחת בוקר.

תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

נערבב את כל המרכיבים היבשים בקערה ונוסיף את הנוזלים בהדרגתיות תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה (אפשר עם מזלג אם אין אבל רצוי מטרפה).

2.

נמשיך לערבב עד שנקבל בלילה אחידה ויחסית נוזלית.

3.

נחמם היטב מחבת נונסטיק ונזלף מהבלילה ככה שתכסה את כל המחבת, נהפוך לאחר 2 דקות לעוד דקה להוציא ולהמשיך כך הלאה עם השאר. נדע שהקרפ מוכן להפיכה ברגע שהשוליים עולים וממש נותנים לנו להיכנס עם התרבד להפוך.

4.

רצוי שאת ערימת הקרפים תניחו על צלחת שטוחה וכל פעם תכסו עם צלחת נוספת, ככה הם ישמרו על חום ולא יתייבשו.

תמונה מספר 1

  • מכינים בצד איזה סלט פרשי וטעים וממלאים אותם בכל מה שזמין לכם במקרר!
  • הם יכולים ללכת גם עם מילוי מתוק אבל בגלל שיש טעם של עדשים אני יותר אוהבת לשלב אותו עם דברים מלוחים.

הערות ושינויים

  • ניתן להשתמש בקמח חומוס או קמח עדשים בלבד במקום לשלב
  • ניתן להמיר את אחד מהקמחים בקמח כוסמת / קמח שיבולת שועל / קמח אורז
  • על מנת לשמור עליהם בצורה הטובה ביותר קחו קופסא גדולה שתשאיר אותם ישרים וככה אחסנו במקרר. כשתרצו לחמם יהיה לכם הרבה יותר קל - אפשר לחמם במיקרו או באותה מחבת שהכנו

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!