
לחם כוסמת קינואה טבעוני ללא גלוטן
לחם כוסמת קינואה - לחם מדהים וללא גלוטן, סופר משביע, בריא וטעים בטירוף. המרקם של הלחם הזה יוצא קריספי ממש מבחוץ אבל מבפנים הוא יחסית דחוס ולא מאוד אוורירי כמו שאתם רגילים לקבל בלחם, וכאן ניסיתי למצוא דרך שתגרום לו להיות עם מרקם "לחמי" יותר ואוורירי יותר.
שילבתי אותו עם קינואה וקמח אורז מלא והוא פשוט יצא מדהים! הקינואה כאן היא לא חובה ואפשר להכין אותו גם עם כוסמת בלבד - בשניהם זה יוצא מדהים!
הוא מעולה לאנשים שלא אוכלים גלוטן, לשומרים כשרות בפסח, כאלה שרוצים לשמור על המשקל ועל רמות הסוכר. הוא טעים בטירוף, משביע ונשמר לאורך זמן במקפיא.
המלצה שלי - תקפיצו כל פרוסה פעמיים בטוסטר ותמרחו גבינה עם כמה פרוסות עגבנייה :)


מצרכים
אופן הכנה
נשרה את הכוסמת והקינואה בקערה עם שפע של מים למשך 4 שעות מינימום (אתם יכולים להשאיר למשך הלילה פשוט)
סננו את המים, שטפו מעט והכניסו לבלנדר יחד עם כמות המים הרשומה במצרכים. לא את מי ההשרייה!
שימו לב שהכמויות הרשומות לכוסמת ולקינואה הן לפני ההשרייה, אין צורך למדוד שוב לאחר ההשרייה כי הנפח שלהן גדל.
נטחן הכל ביחד עד שאתם מקבלים מרקם חלק ולבן והעבירו את הבלילה לקערה.
עכשיו - אם אתם ממהרים תשתמשו באבקת אפייה ותוסיפו את יתר המרכיבים וערבבו. אם יש לכם זמן תשתמשו בשמרים היבשים שזו הדרך הכי מומלצת - תוסיפו את השמרים והסילאן בלבד, ערבבו ותתנו לעיסה לנוח במשך שעה-שעה וחצי (לכסות עם ניילון ממש כמו שעושים עם בצק שמרים רגיל) הוא לא יתפח אבל אתם תראו מעין בועות בחלק העליון של העיסה.
לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים אל תוך הקערה - קמח, מלח, שמן, אגוזים וגרעינים שבחרתם.
נערבב בעדינות בעזרת מרית עד שהכל נטמע בבלילה, נעביר אל תבנית אינגלישקייק משומנת או שימו נייר אפייה משומן. ממליצה מאוד להשתמש בנייר אפייה כדי שיהיה נוח לשלוף את הלחם בקלות.
נזלף מעל שמן זית, נפזר שומשום וניתן לזה לנוח עוד חצי שעה. (בין אם בחרתם לשים אבקת אפייה או שמרים - ממליצה לתת מנוחה נוספת)
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה ורבע עד שהלמעלה שזוף וקריספי, והכי חשוב! לחכות שהלחם יתקרר לגמרי לפני שאתם חותכים אותו.


הערות ושינויים
- אפשר להשתמש בחצי כוס נוספת של כוסמת ירוקה במקום חצי כוס קינואה
- לא ניתן להחליף לכוסמת חומה - קלויה, היא לא נותנת את אותו מרקם של הירוקה
- ניתן להשתמש בקמח כוסמת או קמח טף במקום הקמח אורז
- תרגישו חופשי להוסיף גרעינים, אגוזים או זיתים לבלילה - משדרג ממש
- אחרי שפרסתם את הלחם רצוי לשמור אותו בקירור עד 4 ימים או בהקפאה עד 3 חודשים
- לפני שאוכלים מומלץ לתת לו חימום בטוסטר קופץ / תנור
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!