Cover

לחם סלק ביתי

רמת קושיקל
זמן הכנהכ30 דקות ועוד זמני התפחה
כמויותכיכר לחם
נוי אבנרי
20.5.2024

מצרכים

תמונה מספר 1

אופן הכנה

1.

נכניס למיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.

2.

נתחיל בערבוב איטי של המיקסר ואז נוסיף את השמן זית, הסלקים ואת המים בהדרגתיות. כל קמח ידרוש כמות שונה של מים לכן שימו לב אם תצטרכו להוסיף עוד טיפונת של מים בהמשך.

3.

הבצק צריך להתאסף סביב וו הלישה, להיות גמיש ומעט דביק.

4.

הוא ימשיך לספוח נוזלים בהתפחה ואנחנו לא רוצים לחם יבש.

5.

נמשיך בעבודת המיקסר 10 דקות, מדי פעם אפשר לעלות את המהירות כדי שכל הקמח ידבק היטב לבצק ולא ישאר בקערה וככה גם מתחמם היטב.

6.

ניקח קערה נקייה ונשמן אותה קלות, נלוש את הבצק בידיים עוד דקה שתיים ונניח אותו בקערה. נעטוף בניילון ונכנסה במגבת.

7.

ניתן לו מנוחה של שעה - שעה וחצי במקום חמים עד שמכפיל את נפחו.

8.

לאחר מכן נעביר למשטח מקומח ונוציא את האוויר, ניצור צורת כדור גדולה וניתן לו התפחה שנייה. אפשר כמובן גם להכין אותו בתבנית אינגלשייק ואז ההתפחה השנייה נעשית בתבנית עצמה.

9.

לאחר מכן נעשה חריצים בחלק העליון ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות. כשהוא יוצא ניתן לו להצטנן ורק אז נפרוס ממנו.

10.

הוא יכול להישאר בחוץ ליומיים ואז להכניס למקרר או להקפאה של עד חודשיים (להקפיא לאחר שפרסתם)

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!