Cover

לחמניות סלק רכות מקמח כוסמין

רמת קושיקל
זמן הכנהכ-30 דקות ועוד זמני התפחה
כמויות6 לחמניות גדולות או 10 קטנות
נוי אבנרי
15.5.2021

לחמניות כוסמין ורודות עם אבקת סלק - כמה שהן רכות, זה פשוט חלום!

אני באמת חושבת שאין על אפייה ביתית, ממלאה את כל הבית בריח משגע של אפייה, אתם יודעים בדיוק מה זה מכיל וזה הכי טרי שיש.

אני חושבת שרק בשלוש שנים האחרונות גיליתי כמו שצריך את עולם האפייה

בלי לפחד משמרים

בלי לפחד מטעויות

בלי לפחד מהתנסות עם קמחים מכל הסוגים

הרבה ניסוי ותהייה עד שאגיע למרקם ולטעם המדויק שקיוויתי לו

ולהצליח ליצור לחמים ולחמניות שמספקים אותי בטירוף

ואיזה כיף זה לאכול אוכל צבעוני נכון?

מושך את העין, מעורר תיאבון וגורם לכל החושים שלנו להיפתח!

תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

נכניס למיקסר עם וו לישה את הקמח, הסלק, הסוכר והשמרים.

2.

נתחיל בעבודת המיקסר ונוסיף את המלח, השמן ואת החלב בהדרגתיות.

3.

המשיכו בעבודת המיקסר במשך 10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, דביק וגמיש.

4.

כמות הנוזלים יכולה להשתנות מעט בהתאם לקמח שאתם משתמשים - זה תלוי בעונת השנה ותלוי בחברה שקניתם. לכן תשימו לב אם יש צורך בהוספה או הפחתה של חלב מהכמות הרשומה.

5.

במידה ואתם רואים שהבצק לא מתלפף כמו שצריך על וו הלישה והוא מתפזר לצדדים הוסיפו עוד קמח, במידה ואתם רואים שהוא מעט יבש הוסיפו עוד טיפונת חלב. תרגישו אותו ואל תפחדו!

6.

אחרי שקיבלנו בצק טוב, נראה שניתן ללוש אותו בידיים ושהוא יחסית דביק ונכניס אותו לקערה נקייה ומשומנת.

7.

נעטוף בניילון ואז במגבת ונכניס לתנור מכובה עם נורה דולקת - ניתן לו לנוח שם במשך שעה - שעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו.

8.

לאחר מכן נעביר למשטח מקומח ונחלק את הבצק ל6 חלקים, כל חלק אמור לשקול כ-120 גרם.

9.

לי יצאו 6 לחמניות גדולות ועוד אחת פיצקית שלא וויתרתי עליה - היא נכנסה גם לתנור (:

תמונה מספר 1

10.

ניצור מכל חלק עיגול בעזרת תנועה סיבובית של הידיים ונניח על תבנית עם נייר אפייה מקומח קלות.

11.

נכסה במגבת וניתן לו התפחה נוספת של 30-40 דקות.

12.

לאחר מכן נבריש כל אחת עם מעט חלב סויה ואפשר גם לפזר שומשום למי שאוהב.

13.

נכניס לאפייה של 20-25 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ומיד כשהן יוצאות נבריש עם סילאן שעורבב עם מים רותחים.

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר לשמור אותן בקירור עד 4 ימים או להקפיא עד חודש.
  • אחרי קירור/הקפאה רצוי לתת להן חימום במיקרו / תנור על מנת שיתרככו והן ירגישו לכן כאילו הרגע יצאו מהתנור.
  • ניתן להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא בלבד - שימו לב לכמויות הנוזלים שישתנו בהתאם.
  • קמח מלא בלבד ידרוש יותר נוזלים לעומת קמח לבן שידרוש פחות נוזלים
  • ניתן להשתמש בכל תחליף חלב צמחי - רק שלא יהיה ממותק
  • ניתן להמיר את האבקת סלק בסלק מבושל או מואקום לאחר שטחנתם היטב בבלנדר למרקם חלק - יחסי הנוזלים עלול להשתנות מעט כי הסלק גם נותן כאן לחות

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!