
לחמניות קפה מתוקות מקמח כוסמין מלא
מה מנשנשים ליד הקפה של הבוקר? לחמניות קפה מושלמות ומתוקות במידה הנכונה!
לפעמים כשמתחשק לי משהו מתוק ליד הקפה של הבוקר או אחה"צ אני מחפשת דברים שיהיו מתוקים אבל במידה טובה והן בדיוק סגרו לי את הפינה של נשנוש מושלם.
עם טעם עדין של קפה, עשויות מקמח כוסמין מלא ומכילות רק דברים טובים!


- האמת שהמטרה הראשונית הייתה ליצור עוגיות קפה כיפיות, אבל המרקם של הבצק לפני האפייה יצא שונה ממה שתכננתי והחלטתי בכל זאת להכניס אותן לתנור ולראות מה יוצא - וכנראה שמטעויות יוצאים דברים טובים :)
- וככה הן נוצרו - לחמניות קפה מתוקות מקמח כוסמין מלא עם זיגוג מהמם של סוכר קנים וחלב.
מצרכים
אופן הכנה
מכניסים לקערה את הקמח, הסוכר והאבקת אפייה - לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים.
שימו לב שאת הקפה והמים הרותחים אתם מערבבים בנפרד ואז מוסיפים לקערה. אם אתם אוהבים טעם חזק של קפה אתם יכולים לשים גם 2 כפות של קפה.
נערבב בעדינות עד שנקבל בצק אחיד ונוח אבל מעט דביק.
נסדר עיגולים ונניח על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
אתם אמורים לקבל בין 11-12 לחמניות. תשאירו מעט מרווחים אחד בין השני על מנת שיהיה להם מקום לתפוח.

לחלק העליון - נערבב 3 כפות אבקת סוכר עם מעט חלב צמחי עד שמתקבל מרקם אחיד ולא נוזלי מדי ונזלף מעל כל אחת
הן נשמרות מעולה בקירור/הקפאה ואפשר לחמם לפני שרוצים לאכול :)

הערות ושינויים
- ניתן להשתמש בקמח כוסמין/חיטה מלא או לבן
- ניתן להשתמש בכל סוכר שיש בבית אבל לא ממתיק נוזלי
- אחרי שהן יוצאות מהתנור נחכה שיצטננו מעט ואז נזלף את הזיגוג.
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!