
לחמניות שום ועשבי תיבול נתלשות
לחמניות שום נתלשות עם עשבי תיבול, שמן זית ומלח גס!
אין דבר שיותר כיף מלאכול לחמנייה חמה, רכה וטרייה שהרגע יצאה מהתנור - ואלה הולכות למלא לכם את כל הבית בריח משוגע של אפייה יחד עם ריח ממכר של שום.
אני מתה על שום בכל צורה ובטח שאוהבת לחמים - יחד זה שילוב חלומי!
הכל נאפה בתבנית אחת - רק לתלוש ולהתחיל לאכול.
הן עשויות מקמח כוסמין מלא ושילוב של מעט כוסמין לבן כדי לתת קלילות לבצק אבל גם 100% כוסמין מלא יעבוד פה נפלא.


מצרכים
לחלק העליון
אופן הכנה
נכניס למיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. נתחיל בעבודת המיקסר ונוסיף את השמן זית ואת המים בהדרגתיות. אל תוסיפו את כל המים בבת אחת אלא תראו לפי הצורך - הבצק צריך להיות מעט דביק אבל עדיין להישאר סביב וו הלישה. (וכמו תמיד - אם השתמשתם בקמח מלא בלבד כמות המים שתצטרכו תהיה גדולה יותר מאשר אם השתמשתם בקמח לבן או שילוב של שניהם)
תמשיכו בעבודת הלישה כ10 דקות ולאחר מכן תעבירו לקערה נקייה ומשומנת.
נכסה במגבת וניתן לבצק התפחה של שעה ורבע-שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו ואז נוכל לחזור לעבוד איתו.
נחלק את הבצק לכדורים - כל כדור במשקל של בין 90-100 גרם.
תנסו ליצור כדורים כמה שיותר חלקים בעזרת תנועה סיבובית של הידיים כלפי מטה והניחו את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה (אתם אמורים לקבל 11 כדורים), תוודאו שיש מרווחים קלים בין הכדורים כי הם צריכים עוד לתפוח - נכסה עם מגבת וניתן התפחה נוספת של 30-40 דקות.
נערבב את השום הקצוץ עם הפטרוזיליה, השמן זית והמלח בקערה ונבריש על כל אחת מהלחמניות.
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות, נוציא נבריש שנית עם מה שנותר בקערה ונחזיר להמשך אפייה של 10 דקות על אותו חום.
לאחר האפייה אפשר להבריש שוב עם שמן זית כדי שיהיה ברק אבל לא חובה.
מחכים שיתקרר מעט ואז מתחילים לתלוש ולאכול!
שלב המריחה השנייה לא חובה - אני אוהבת טעם חזק יותר של שום לכן רציתי לחזק באמצע האפייה, אפשר למרוח את כל התערובת מהתחלה ולהכניס לאפייה רצופה של 20-25 דקות. (תלוי בעוצמת התנור שלכם)




הערות ושינויים
- אפשר להמיר את הקמח כוסמין בקמח חיטה מלא / לבן
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן בלבד - כמות המים תפחת לכוס ורבע
- אפשר להשתמש בכל עשבי תיבול שאוהבים או לעשות מיקס
- אפשר לאפות את הלחמניות האלה ללא החלק העליון אלא כלחמניות רכות ניטרליות
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!