
פסטרמה טופו טבעונית מעושנת
מה הכריך האולטימטיבי בשבילכם?
כי יש כאן פסטרמה טופו טעימה בטירוף שהולכת לשדרג לכם כל כריך!
אחד הדברים האהובים עליי זה כריך מפנק - כזה שעשוי מלחם טוב, ממרח טעים, קצת חריף, חסה, עגבנייה, בצל ותוספת חלבון - שכאן היא פסטרמה טופו מעושנת שמקבלת טעמים מטריפים אחרי כמה שעות במעשנה.
ההכנה שלה לא ארוכה - רק תדרוש זמן השרייה במקרר כדי לספוג טעמים, אח״כ ציפוי של תבלינים ומשם למעשנה! יעבוד גם בתנור אבל ללא טעמי עישון חזקים אבל עדיין יוצא מעולה.
מצרכים
למרינדה
לציפוי
אופן הכנה
נפרוס כל קוביית טופו לעובי של 2 ס״מ ונחרוץ כמה חריצים קלים
נערבב את מרכיבי המרינדה בקופסא גדולה ונכניס לבפנים את הטופו, נסגור וניתן לו השרייה של מינימום שעתיים (אפשר גם לילה)
לאחר מכן נוציא מהקופסא ונצפה כל ריבוע בתערובת התבלינים שיצרנו - נערבב את הכל בקערה ונצפה כל אחד. אפשר ומומלץ אבל לא חובה להבריש כל ריבוע במעט מייפל ואז בתערובת תבלינים על מנת שיידבק טוב ויתן מתיקות מעודנת לפסטרמה
נכניס למעשנה למשך 3-4 שעות או לחילופין לתנור על 100 מעלות אבל לשים לב שלא מתייבש. ולאחר מכן נכניס לקירור
למחרת הטעמים מתחזקים והופכים להרבה יותר טובים!
פורסים דק דק ואוכלים בכריך או כתוספת לכל מנה שתרצו :)
למי שאין מעשנה יכול לנסות לעבוד עם נוזל עשן - לא ניסיתי אבל קיבלתי עליו המלצות שהוא ממש מוסיף לטעם המעושן.


תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!