
מאפינס בננה שוקולד טבעוני
מאפינס בננה שוקולד טבעוני מקמח כוסמין מלא!
המתכון למאפינס בננה והעוגת בננה הוא בין המתכונים האהובים שיש בבלוג ובכלל הוא אחד המתכונים שאני מקבלת עליו הכי הרבה תגובות טובות ושהוא אף פעם לא מאכזב!
תמיד תמיד יוצא טעים ומוצלח - גם ילדים עפים עליו וגם מבוגרים.
הוא כיפי ומדויק ליד הקפה או לנשנוש ארוחת בוקר קלילה.
מדובר במתכון כל כך פשוט אבל כל כך טעים - עם מרקם חלומי ומתיקות מעולה!

- אז לקחתי את המתכון האהוב של המאפינס בננה מהבלוג והוספתי לו קקאו ושוקולד צ'יפס וזה באמת יצא מדהים.
- הורדתי מעט מכמות הקמח כי בכל זאת הקקאו גם מייצב לנו את הבלילה ולא רציתי מרקם יבש אלא מרקם לח ורך.

מצרכים
אופן ההכנה
נקלוף את הבננות ונמעך אותן היטב בקערה, נוסיף לבפנים את הסוכר והשמן ונערבב לעיסה אחידה.
לאחר מכן נוסיף את שאר המרכיבים למעט השוקולד צ'יפס ונערבב בתנועה סיבובית בעזרת מרית עד למרקם אחיד.
ניקח תבנית מאפינס ונבריש עם שמן זית, נשים כף מהבלילה בכל אחד ונפזר מעל שוקולד צ'יפס.
לי יצאו 9 מאפינס יפים בגודל בינוני.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו)למשך 20-25 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם) אני השארתי אותם ל24 דקות.
מחכים טיפונת שיצטנן ואז אפשר לשלוף אותם מהתבנית.
אפשר גם לפזר אבקת קקאו מעל ולהתחיל לאכול :)

הערות ושינויים
- ניתן להמיר את הקמח כוסמין מלא בקמח חיטה/כוסמין לבן
- ניתן להשתמש בשמן חמנייה במקום שמן זית
- אם אתם רוצים מאפינס קטנים בכמות גדולה יותר משך זמן התנור יתקצר ל20 דקות ולא 25 דקות
- אפשר להיות יצירתיים ולהוסיף מעל כל מה שבא לכם - פקאנים, אגוזים, חמאת בוטנים וכו'
- לאוהבי שוקולד אפשר להוסיף גם לבלילה עצמה שוקולד צ'יפס ואז המרקם יצא ממש פאדג'י!
תגובות
יוליה גינזבורג
מתכון מעולה ! הילדים עפו על זה
17.12.2024
נוי אבנרי
מהמם איזה כיף!
18.1.2025