
עוגיות גרנולה טבעוניות ורכות
עוגיות גרנולה טבעוניות שממלאות את כל הבית בריח משגע של קינמון!
אני מתה על עוגיות מכל הסוגים, באמת. אבל אלה - אני חושבת שאלה המועדפות עליי מעכשיו.
הן יצאו לי ממש בטעות כשרציתי לאלתר ולתקתק עוגיות לפני סדנת בישול והתאהבתי. הן חוסלו ברגע וכבר הייתי צריכה להכין עוד נגלה לשחזור עקב ביקוש(:
גם אחרי יומיים שהן היו בקופסא הן עדיין נשארו כל כך רכות שקשה לעצור בעוגייה אחת.
הרבה פעמים שיוצא לי לטעום או להכין עוגיות גרנולה הן יוצאות יחסית יבשות ואני פחות מתחברת למרקם כזה, אני תמיד אעדיף עוגיות שהן רכות והסוד הוא שהמרקם לפני האפייה יהיה רך והכי חשוב זמן אפייה לא ארוך - פה האפייה הייתה 12 דקות בלבד וזה מה שמשאיר אותן במרקם כזה גם לאחר כמה ימים.
אפשר לשלב בהם אגוזים או פקאנים שאוהבים או ללכת על שוקולד צ׳יפס שגם משתלב פה מעולה.

מצרכים
אופן הכנה
נכניס לקערה את כל היבשים - קמח, שיבולת שועל, א.אפייה, סוכר, פשתן טחון וקינמון.
נערבב ונוסיף למרכז את שאר המצרכים.
נערבב בעזרת כף עד שנוצרת לנו עיסה אחידה ומעט דביקה, בעזרת ידיים לחות נכדרר עיגולים ונניח על תבנית עם נייר אפייה.
אם בחרתם להוסיף אגוזים / חמוציות / שוקולד צ׳יפס הוסיפו בשלב הזה לבלילה או קישוט למעלה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 11-12 דקות על חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו)
אם עשיתן אותן קטנות יספיק להן 11 דקות, אם עשיתן אותן גדולות יחסית תצטרכו 12-13 דקות. ובכל מקרה אם אתם אוהבים אותן קצת יותר קראנצ׳יות זה בסדר להשאיר עוד 2 דקות!
הן לא תופחות בטירוף אבל עדיין תשאירו מרווחים בין כל אחת מהן על מנת שיהיה להן מקום והן לא יידבקו אחת לשנייה.
ברגע שהן יצאו הן עדיין ירגישו יחסית רכות אבל תתנו להם 5 דקות מנוחה בצד והן יתייצבו לגמרי.
ממליצה בחום לאכול אותן עוד כשהן חמות אבל בתכלס, גם למחרת בבוקר הן שוות:)
הערות ושינויים
- ניתן להמיר לשיבולת שועל עבה אבל פחות נוח לעבוד איתן ככה ולכדרר לעוגיות, לכן הדקה תעבוד פה הכי טוב
- במקום הקמח כוסמין מלא ניתן להשתמש בכל קמח שיש לכם בבית - קמח חיטה מלא / לבן, קמח כוסמין לבן
- לגרסה ללא גלוטן המירו את הקמח כוסמין בקמח שיבולת שועל / קמח כוסמת
- ניתן להשתמש בשמן קוקוס מומס / שמן חמנייה במקום השמן זית
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!