Cover

עוגיות נימוחות טבעוניות במילוי שוקולד

רמת קושיקל
זמן הכנה20 דקות
כמויות9-10 עוגיות גדולות
נוי אבנרי
12.5.2021

עוגיות כוסמין טבעוניות עם קוביות שוקולד בפנים שנמסות באפייה.

בגדול היה לי וויז׳ן לעוגיות שחור לבן אבל מה שקרה בפועל זה עוגיות בצבע חום שחור חח כי אני משתמשת בקמח כוסמין מלא אז הצבע לא יצא לבן לגמרי. אבללל מזה משנה, זרמתי כי הן יצאו כאלה חלומיות וטעימות. הכוסמין המלא לא מורגש בכלל ולא הופך אותן לכבדות יותר, אבל כן אפשר להשתמש בקמח חיטה או כוסמין לבן.

הן יוצאות מעין עוגיות פאדג' ענקיות כאלה שבפנים מתחבא שוקולד נמס שהופך אותן ללא פחות ממושלמות. אפשר לשלב בפנים כל שוקולד שאוהבים.

תמונה מספר 1

מצרכים

אופן הכנה

1.

ניקח קערה ונניח בפנים את הקמח, הסוכר והסודה לשתייה. נערבב ונוסיף את שאר המרכיבים למעט הקקאו והשוקולד עד שמתקבל לנו בצק אחיד ונוח. שימו לב לא לשחק איתו יותר מדי אלא עד שנוצר לנו בצק אחיד.

2.

נחלק אותו לשני חלקים ולחלק אחד נוסיף את הכף קקאו, נטמיע אותו בבצק - אם הוא לא מספיק כהה הוסיפו עוד כפית קקאו.

3.

ניקח מכל בצק עיגול קטן, נחבר ביניהם ובאמצע נשתול קוביית שוקולד אחת, נסגור ונגלגל. נניח כל עוגייה על תבנית עם נייר אפייה.

4.

אם הכנתם עוגיות ג'מבו כמו שלי אתם אמורים לקבל כ-9 עוגיות.

5.

אם באלכם עוגיות קטנות יותר אפשר לקבל 12-14 עוגיות.

6.

נפזר מעל כל עוגייה קצת מלח גס (אופציונאלי אבל מוסיף המון.)

7.

אחרי שחיממנו את התנור על 180 מעלות נכניס את העוגיות ל10-11 דקות בלבד.

8.

אחרי שהן יוצאות הן צריכות להצטנן כמה דקות ואז אפשר להרים ולהתחיל לאכול. היא יוצאת עוגייה רכה ונימוחה - אל תצפו למרקם פריך או נגיש

הערות ושינויים

  • אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא/לבן במקום הקמח כוסמין
  • אפשר להשתמש בשמן חמנייה/שמן זית במקום הקוקוס אבל פחות מומלץ
  • לא ניתן להמיר את הסודה לשתייה באבקת אפייה, זה ייצור מרקם אחר
  • אפשר לוותר על הקקאו, להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס ולעשות אותן כעוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות
  • אפשר להמיר את החמאת שקדים בכל חמאת אגוזים אחרת (חמאת בוטנים / חמאת אגוזי לוז / חמאת קשיו)
  • אפשר להשתמש ב50 גרם שוקולד לבן במקום השוקולד מריר או כל שוקולד אחר שאוהבים

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!