Cover

מרק עגבניות עם אורז

רמת קושיקל
זמן הכנהכ60 דקות
כמויות5-6 מנות
נוי אבנרי
1.1.2022

בוקר טוב (:

ימים חורפיים במיוחד ומלא גשם שלא מפסיק לרדת!

אני לגמרי לא בנאדם של חורף, אבל אם כבר שיהיה מלא באוכל מחמם, מנחם וכיפי כמו מרקים ותבשילים - נכון? 😍

מרקעגבניות עם אורז הוא מרק כל כך מפנק, כמעט כמו ארוחה שלמה בסיר אחד, מחמם וטעים בטירוף.

השילוב של חמיצות עם מתיקות עדינה והאורז יוצרים ביס חלומי.

מצרכים

אופן הכנה

1.

לוקחים סיר גדול ומחממים את השמן זית, מוסיפים אליו את הבצל ולאחר כמה דקות גם את השום. לשים לב שלא נשרף - אם צריך הוסיפו טיפונת מים וערבבו

2.

כשהבצל מתחיל להזהיב ולהתרכך נוסיף את הפפריקה, הפלפל השחור, המלח ואת העגבניות הקצוצות בלבד (את הפחית עגבניות נוסיף לאחר מכן)

3.

ניתן לעגבניות להתרכך כמה דקות טובות - מדי פעם נשים לב שלא נשרף ונוסיף טיפונת מים רותחים במידת הצורך.

4.

לאחר שהן התרככו נוסיף את הרסק עגבניות ואת העגבניות המרוסקות, את הגזר, הסלרי והמים הרותחים.

5.

כשזה מגיע לרתיחה נכניס כף סוכר כדי לאזן את החמיצות של העגבניות וניתן להכל להתבשל על אש בינונית / נמוכה למשך 40 דקות.

6.

לאחר שהמרק מוכן נוסיף כוס של אורז בסמטי שבושל בנפרד ונערבב הכל :) במידה ואתם אוהבים מרק סמיך יותר אל תוסיפו מים, ולהפך - למי שאוהב מרק נוזלי יותר הוסיפו מים לפי טעמכם האישי.

7.

אני אישית מעדיפה להוסיף את האורז כשהוא מבושל כי ככה אני שולטת ברמת הבישול שלו - יש אפשרות לבשל את האורז עם המרק עצמו ואז ניתן להוסיף אותו 25 דקות לפני סיום הבישול. (אבל חשוב לשטוף אותו היטב לפני)

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • ניתן להשתמש בפחית נוספת של עגבניות מרוסקות במקום עגבניות טריות קצוצות
  • למי שאוהב מרק חמצמץ אפשר לסחוט רבע לימון למרק בסיום הבישול
  • ניתן להוסיף בסוף הבישול כוס של חלב/קרם קוקוס לאוהבי מרקם קרמי יותר
  • ניתן לוותר על הגזר

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!