Cover

ארטיק תות ושוקולד לבן טבעוני

רמת קושיקל
זמן הכנה15 דקות ועוד זמן הקפאה
כמויות5 יחידות
נוי אבנרי
30.4.2024

ארטיק תות ביתי שמכינים בשניה בבלנדר עם ציפוי של שוקולד לבן שיתפוצץ לכם בפה! מה צריך יותר מזה בימים חמים?

תבנית הארטיקים שלי חיכתה בארון יותר מדי זמן, וכשראיתי שיש לי תותים קפואים ידעתי שזה בדיוק הזמן המתאים להוציא אותה ולהכין ארטיקים. מבחינת המרקם זה לגמרי יכול להיחשב כגלידה וגם אם תחליטו לשים את זה בקופסא ולהגיש את זה עם סקופ זה גם יהיה מעולה!

ילדים יעופו על זה ותכלס כל אחד! והרבה יותר כיף לאכול ארטיק ביתי שאתם יודעים בדיוק מה יש בפנים :)

וכן - זה עשוי מ-3 מרכיבים בלבד! תותים, קרם קוקוס ומייפל.

אם אין תותים אפשר גם להשתמש במיקס פירות יער וזה עדיין יצא טעים בטירוף.

מצרכים

לציפוי

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

אופן הכנה

1.

טוחנים בבלנדר את התותים, הקרם קוקוס והמייפל עד למרקם חלק לגמרי. טועמים אם צריך להוסיף מתיקות - לפי טעמכם האישי.

2.

מסדרים בתבנית ארטיקים - לא משנה איזה. אני קונה את שלי בקוק סטוק שזו תבנית סיליקון ונוחה לשליפה, מכניסים את המקלות דרך החור ואז ממלאים. אפשר להשתמש בתבנית ארטיקים מפלסטיק או להעביר לקופסא ולאכול את זה כגלידה.

3.

מכניסים להקפאה של כמה שעות או למשך הלילה עד להתייצבות מוחלטת.

4.

כשהם מוכנים ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן בפולסים במיקרו / בן מארי, מצפים את הארטיקים בשוקולד או מזלפים מעל - מה שבאלכם 😋 כמובן שאפשר גם לוותר על השוקולד או לצפות בשוקולד מריר / חמאת בוטנים / חמאת שקדים.

5.

מחזירים להקפאה של עוד כשעה ויאללה מתחילים לאכול!

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להמיר את התותים בכל פרי קפוא אחר כמו פירות יער / מנגו / אננס / בננה - הכמויות ישתנו בהתאם לפרי שבחרתם
  • לא רצוי להשתמש בחלב קוקוס במקום הקרם קוקוס בגלל המרקם לאחר הקפאה אבל זה אפשרי
  • ניתן להמיר את המייפל בסילאן / אגבה / דבש
  • שוקולד לבן טבעוני ניתן לרכוש ברוב חנויות אפייה מתמחות או בחנויות טבע ואפשר להשתמש בשוקולד מריר במקום
  • את הארטיקים עצמם לאחסן בהקפאה

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!