Cover

בורקיטס ביתי פריך

רמת קושיקל
זמן הכנהכ35 דקות
כמויות15-20 יחידות
נוי אבנרי
28.4.2024

בורקיטס פינוקים טבעוני פריך עם גבינה ובצל מקורמל!

איזה שילוב חלומי - של מלוח ומתקתק עם בצק פריך שמכינים בדקה עבודה.

זה המתכון הקבוע לבוריקיטס שלי אבל רציתי לשנות לו את הצורה כדי לגוון קצת וזה מושלם!

ריבועים קטנים וממכרים שאי אפשר להפסיק לאכול 😍

כמובן שאפשר גם להכין אותם בצורה קלאסית של בורקיטס - שניהם יוצאים מעולים ונחטפים ברגע.

יחד עם טחינה, עגבניות מרוסקות, זיתים וירקות חתוכים גס יש לכם ארוחת פינוקים שהכי כיף לאכול!

תמונה מספר 1

מצרכים עבור הבצק

עבור הריבת בצל

עבור המילוי

אופן הכנה

1.

מערבבים את מרכיבי הבצק היבשים בקערה ומוסיפים למרכז את השמן זית והמים עד לקבלת בצק גמיש ונוח. אין צורך ללוש אותו אלא לערבב עד לקבלת בצק אחיד. אם הוא מרגיש מעט יבש הוסיפו מים ואם מרגיש מעט דביק הוסיפו טיפונת קמח. זה גם תלוי איזה קמח בחרתם.

2.

לריבת הבצל מכניסים למחבת על אש בינונית עם שמן זית את הבצלים עד שממש מתחילים להתרכך (לוקח כחצי שעה - מדי פעם לבוא לערבב ולהוסיף מים במידת הצורך על מנת שלא יישרף) מוסיפים את המלח, הסילאן/סוכר וממשיכים לתת לזה להתבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל רך לגמרי.

3.

זה הכי טעים ונוח לשימוש אחרי קירור של כמה שעות או לילה וזה נשמר מספר ימים במקרר גם לשימושים אחרים

4.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב שלא יידבק ומיישרים את הקצוות. יוצרים ריבועים שווים ומניחים כפית גבינה וריבת בצל בכל ריבוע, מכסים עם ריבוע נוסף וסוגרים את הקצוות בעזרת המזלג. במידה ובחרתם צורה קלאסית של בורקיטס צרו עיגולים בעזרת רינג או כוס, הניחו במרכז את המילוי וסגרו לחצי סהר. מברישים עם חלב סויה, מפזרים שומשום ולתנור!

5.

180 מעלות טורבו למשך 20-25 דקות או עד ששזופים.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

הערות ושינויים

  • אפשר להכין כמות גדולה של המאפים ולהקפיא לפני האפייה! לפני שרוצים להגיש להכניס חם למשך זמן האפייה וזה יוצא טרי כאילו הרגע הכנתם.
תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!