Cover

קרמבו טבעוני ביתי

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכשעה ללא זמני קירור
כמויות15-18 יחידות
נוי אבנרי
27.4.2024

יש מתכונים שאני ממש מתרגשת לעלות לכם לכאן..

והקרמבו הזה הוא אחד מהם!

קודם כל כי כולנו גדלנו על קרמבו - זה אחד הדברים הכי טעימים ונוסטלגיים שיש.

זה כאילו טעם הילדות שהכי זכור לי - ולטובה 🤗

הסיבה הנוספת שאני מתרגשת היא שאחרי 3 ניסיונות להגיע לקרמבו המושלם הצלחתי 😍 ואין סיפוק יותר גדול מזה.

יכול להיות שכבר רובכם מכירים את זה - אבל מרנג טבעוני מכינים ממי חומוס. כן כן - מי חומוס. אבל ממש אין צורך להיבהל, אחרי שמכינים את זה פעם אחת מבינים כמה זה קל להכנה ועד כמה זה מטורף שזה מרגיש מרנג אחד לאחד! ללא שום זכר לטעם של חומוס.

את העוגייה לקרמבו הכנתי מהבצק פריך הקבוע שלי - שהוא המתכון המנצח שלי ואני הולכת איתו תמיד.

ולציפוי שוקולד "חלב" ערבבתי שוקולד מריר עם שוקולד לבן מה שיוצר לנו לגמרי לגמרי טעם של קרמבו אמיתי.

זה אולי מתכון קצת יותר "מאתגר" ממה שיש פה בד"כ באתר אבל זה רק בגלל שיש בו כמה שלבי הכנה, הוא באמת לא מסובך כמו שחושבים ואפילו הכנתי סרטון הכנה ששמור באינסטגרם שלי כדי שהכל יהיה ברור ומובן ותאמינו לי, הוא שווה כל ביס.

תמונה מספר 1

מצרכים עבור שכבת הבסיס - העוגייה

עבור המרנג

עבור הציפוי

אופן הכנה

1.

נכין תחילה את הבצק, אפשר להכין אותו במעבד מזון עם להב מתאים, בקערה או במיקסר. נכניס את היבשים - קמח, שקדים ואבקת סוכר. נוסיף את קוביות החמאה ונטחן / נערבב עד למרקם חולי. רק לאחר מכן נוסיף את החלב בהדרגתיות עד לבצק אחיד ונוח. תוסיפו את החלב בהדרגתיות כי כל קמח יספח נוזלים בצורה שונה. אם השתמשתם בקמח לבן תצטרכו פחות נוזלים מאשר קמח מלא.

2.

תשתדלו לא ללוש את הבצק אלא רק לאסוף אותו לכדי בצק אחיד - אנחנו לא רוצים שרשת הגלוטן תיפתח וכך הפריכות שלו תישמר.

3.

ניתן לו 30-40 דקות מנוחה במקרר ולאחר מכן נרדד על משטח מקומח. נקרוץ עיגולים ונכניס לאפייה של 10 דקות על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו.

4.

נעבור למרנג - את מי החומוס אנחנו לוקחים מקופסת שימורים - ניקח את הנוזלים בלבד ומהגרגרי חומוס נעשה ממרח טעים 😋 שימו לב - רצוי שיהיה ללא מלח או עם אחוז נמוך של מליחות. (הכי מומלץ של חברת יכין) נבשל אותו בסיר קטן למשך 10-15 דקות על אש בינונית רק שיצטמצם מעט ונעביר לקופסא שיתקרר.

5.

לאחר כשעה-שעתיים שהמי חומוס התקררו נמדוד 125 מ"ל ונכניס למיקסר שיתחיל להקציף. אתם תראו שהחומוס עצמו כבר יוצר קצפת נפלאה! אבל אנחנו צריכים את הסוכר שיאזן לנו טעמים וישמור על המרקם.

6.

את הסוכר והמים אנחנו מכניסים לסיר קטן ובעצם צריכים להביא אותו לרתיחה - מאותו רגע מנמיכים מעט את האש שלא יישרף ושמים טיימר למשך 7 דקות מרגע הרתיחה. במשך זמן הבישול הוא צריך לבעבע ואנחנו לא מערבבים בכלל. אחרי שהסירופ שלנו מוכן והקצף כבר התחיל להיות לבן אנחנו שופכים לאט לאט בהדרגתיות ממש את הסירופ לתוך המיקסר תוך כדי הקצפה.

7.

אחרי שכל הסירופ שלנו בפנים ניתן למיקסר עוד דקה שתיים ונדע שהמרנג שלנו מוכן ברגע שזה יציב לגמרי - תראו שנשאר שפיץ שלא נופל על גבי המקציף.

8.

עכשיו נעביר את המרנג לשקית זילוף - רצוי עם צנתר שיהיה נוח אבל אם אין לכם אפשר לאלתר עם שקית אוכל רגילה ופשוט לעשות בה חור קטן בקצה.

9.

ועכשיו החלק הכיפי - על גבי כל עוגייה נזלף מרנג לצורת קרמבו כלפי מעלה ונכניס להקפאה של שעתיים לפחות! הוא חייב להתייצב לפני שמוסיפים את השוקולד.

10.

נמיס את השוקולד שבחרנו - ונזלף מעל כל אחד ככה שיכסה לגמרי. נחזיר שוב להקפאה קצרה שיתייצב וזהו זה. הקרמבו שלכם מוכן!

11.

האחסון שלנו נשמר הכי טוב במקפיא - המרנג עצמו לא קופא בכלל, ואיך שמוציאים אותו מהמקפיא אפשר ישר לאכול וזה גם הכי טעים ככה.

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר להשתמש בעוגיות קנויות במקום להכין
  • אם נשאר לכם עוד בצק או עוגיות אפשר לעשות מהן עוגיות סנדוויץ' מדהימות במילוי ריבה או שוקולד :)
  • עם שאריות המרנג אפשר לעשות פאי לימון, נשיקות מרנג, או עוגיות שושנים
  • אני ממליצה לשמור את הקרמבו במקפיא ולא במקרר על מנת שהמרקם לא ייפגע
תמונה מספר 1

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!