
ריבועי בצק עוגיות אפוי
אתם מוכנים לרוץ להכין את אחד הדברים הטעימים שיצא לי לעשות?
זה קינוח שמשלב את כל הדברים האהובים עליי - שכבת בצק עוגיות אפוי ונימוח, חמאת בוטנים, שוקולד ומלח גס!
אמאלההה כמה שזה טעים!
זה קינוח שחייב להיות אצלכם על השולחן בשישי בערב או אפילו סתם במקרר אם רוצים לחטוף משהו מתוק ליד הקפה:)
לקחתי את המתכון של העוגיות שוקולד צ'יפס האהובות עליי אבל במקום לאפות אותן בצורת עוגיות אפיתי אותן בתבנית מרובעת בתור הבסיס של הקינוח, אח"כ הוספתי לחלק העליון שוקולד מריר וחמאת בוטנים עם מלח גס והכנסתי למקפיא שיתייצב.
זה פשוט השילוב המדויק של מלוח ומתוק, שוקולד וחמאת בוטנים, מרקם כיפי של הבצק עוגיות עם הקרירות של השוקולד מעל - בקיצור אני התאהבתי.
מצרכים
לציפוי
אופן הכנה
נכניס לקערה את הקמח, סודה לשתייה, סוכר ושוקולד צ'יפס, נערבב ונוסיף למרכז את שאר המצרכים - שמן קוקוס, חמאת בוטנים וחלב. הוסיפו את החלב בהדרגתיות עד שתרגישו שאתם מקבלים בצק דביק ולא יבש אבל נוח למגע.
נעביר את הבצק לתבנית ונשטח בעזרת הידיים.
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות ובינתיים נעבור לציפוי - נמיס בקערה את השוקולד המריר ולאחר מכן נוסיף את החמאת בוטנים ונערבב עד שנהיה אחיד.
כשהבצק יוצא מהתנור נשפוך מעל את השוקולד המריר שהמסנו עם החמאת בוטנים ונזלף כפית חמאת בוטנים נוספת ובעזרת קיסם ניצור צורות יפות. נפזר מלח גס ונכניס את הכל למקפיא להתייצבות של שעה-שעתיים עד שהשוקולד למעלה לגמרי התייצב ואפשר לחתוך לריבועים.
את הקינוח עצמו רצוי לשמור בקירור ולא בהקפאה אבל אם בכל זאת הקפאתם רצוי לתת לקינוח לנוח 10 דקות בחוץ לפני שאתם מגישים אותו. וגם אם הקינוח יעמוד בחוץ זמן מה השוקולד כבר לגמרי יציב והוא לא יימס לכם אז אל תדאגו.
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!