דאל עדשים כתומות
אין תבשיל יותר מנחם ומפנק מדאל עדשים - הוא מדהים בפשטות שלו ובטעמים המדהימים שיש בו.
תבשיל שאפשר להכין ברגע, בלי להסתבך יותר מדי, בלי הרבה כלים ויש לכם ארוחה מאוזנת ובריאה.
התבשיל הזה סופר מזין, משביע ומספק ועם מנת חלבון יפה שאנחנו מקבלים מהעדשים הכתומות.
הקרם קוקוס נותן לנו את המרקם הקרמי וחיזוק טעמים מעולה, וחשוב להשתמש באבקת קארי ולא במחית קארי כי היא מתאימה לטעמים ההודיים שאנחנו רוצים לקבל כאן.
זו מנה שאני מכינה בתדירות די גבוהה במטבח כי לרוב אני רוצה לתקתק לצהריים משהו מהיר וזה הפתרון המושלם בשבילי.
ומה שכיף זה שהוא מכיל מרכיבים שיש לנו כמעט תמיד בבית או כאלה שאפשר להשיג בקלות.
אז לא נוסיף עוד הרבה ונתחיל בהכנה!
מצרכים
אופן הכנה
נחמם מחבת סוטאז' עם שמן זית, נוסיף את הבצל ולאחר 2 דקות את השום והג׳ינג׳ר
נערבב מעט ונוסיף את התבלינים, הרסק עגבניות וטיפונת מים רותחים שלא יישרף.
לאחר 3 דקות נכניס גם את העגבניות וניתן להן כמה דקות להתרכך לגמרי ולהוציא נוזלים.
רק שהן ממש מתרככות נוסיף את שאר המצרכים - עדשים, מים, חלב קוקוס ונערבב.
נביא לרתיחה ולאחר מכן נמשיך לבשל 20-30 דקות על אש בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב כל כמה דקות עד שהעדשים רכות לגמרי. אם השרתם זה יזרז את זמן הבישול, שימו לב למדוד לפני ההשריה.
להגשה - בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה / כוסברה טרייה ומעט פלפל חריף.
וזה הולך הכי הכי טוב לצד אורז נקי - ארוחה מושלמת!
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!