
שניצל תירס פריך
שניצל תירס ביתי וטבעוני שיוצא כל כך פריך וטעים והוא אפוי בתנור! עם מעטפת של פירורי לחם שלא תרגישו אפילו שהוא אפוי ולא מטוגן.
הוא על בסיס טופו ככה שאתם מקבלים פה גם מנת חלבון טובה, תוספת מהממת לארוחת צהריים, מעל סלט או סתם ככה לנשנוש!
והוא גם ממש וורסטילי ויכול ללכת כשניצל כרובית, שניצל ברוקולי או שניצל טופו ניטרלי בלי תוספת.

מצרכים
לציפוי
לבלילת ״הביצה״
אופן הכנה
מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים הרשומים למעט הקמח וכוס אחת של תירס (כוס אחת נכניס בהתחלה)
נטחן בפולסים עד למרקם נוח אבל לא חלק מדי. נוסיף את הכוס תירס הנוספת ונטחן בכמה פולסים נוספים - אנחנו רוצים שחלק מהתירס ישאר לנו בשלמותו כדי שיהיה לנו בביס. נעביר לקערה ונוסיף את הקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה.
העיסה שמתקבלת אמורה להיות ממש נוחה לעבודה - דביקה במידה הנכונה ולא רטובה מדי אז תיזהרו לא לטחון אותה יותר מדי.
את מרכיבי הבלילה נערבב בקערה ונכין אותן אחת לצד השנייה שיהיה נוח לטבול ולהניח.
ניקח כדור ונמעך בעזרת הידיים לשניצל עגול / מוארך אבל דק יחסית ונצפה בבלילה ומשם בפירורי לחם עם השומשום.
נניח על תבנית עם נייר אפייה משומן ונמשיך הלאה עם יתר העיסה.
כשנסיים נשפריץ על כל אחד מהם שמן זית בנדיבות ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו למשך 20-25 דקות, נוציא ונהפוך לצד השני ונחזיר לעוד 15 דקות עד שהם שזופים לגמרי. אם עשיתם אותם קטנים זמני האפייה יכולים להתקצר מעט.

הערות ושינויים
- אפשר גם להשאיר אותם ניטרליים ללא התירס
- אם בחרתם להוסיף כרובית / ברוקולי - את הכרובית תצטרכו לרכך קלות בסיר עם מים רותחים. לברוקולי מספיק השרייה של דקה שתיים במים רותחים. ואז לטחון בנפרד במעבד מזון. יתר התהליך זהה
- אפשר להקפיא אותם ולחמם בתנור

תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!