Cover

קציצות סויה וטופו ברוטב עגבניות

רמת קושיבינוני
זמן הכנהכ45 דקות
כמויות20-25 קציצות
נוי אבנרי
13.4.2024

קציצות ברוטב זו אחת המנות האהובות עליי

וכל פעם אני אוהבת לגוון ולקחת אותה לכיוון חדש עם מרקמים שונים

אז הפעם הלכתי על קציצות שאני מאוד אוהבת להכין! קציצות משבבי סויה בשילוב של טופו עם אגוזים, עשבי תיבול, תבלינים ושמן זית.

בטוח נתקלתם בחומר גלם הזה מתישהו - הוא קצת נראה כמו נסורת אבל תלוי באיזו צורה הוא מגיע

מוצרי סויה יכולים להגיע כרצועות "עוף" או נתחים שממש יכולים להחליף בשר בתבשילים.

השבבי סויה הכי קלים לתפעול כי לא דורשים בישול אלא רק הרתחה במים רותחים ומיד אפשר לעבוד איתם אבל גם אם יש לכם נתחי סויה הם יעבדו במתכון הזה! אחרי שמרככים אותם במים טוחנים בפולסים במעבד מזון והם מקבלים נגיס כמו של קציצות עוף וזה גם ממש משדרג.

שבבי סויה הוא חומר גלם מעולה לקציצות, תבשילים כמו בולונוז או פאי רועים

הוא עשיר בחלבון

סופח טעמים

ממש קל לעבוד איתו

אני אוהבת לשלב את הקציצות האלה עם מעט טופו שנותנות כאן עוד מרקם, חלבון וגם עוזר להדביק אותן - אבל אם תרצו אפשר גם להכין אותן משבבי סויה בלבד.

תמונה מספר 1

מצרכים

עבור הרוטב

אופן הכנה

1.

נכניס את שבבי הסויה לקערה עם הפפריקה ונכסה במים רותחים. לאחר כרבע שעה נסנן את המים, נשטוף את השבבים היטב ונסחט אותם שישארו ללא נוזלים בכלל. במידה והשתמשתם בנתחי סויה התהליך זהה אבל זמן ההשריה יכול להתארך מעט. עד שהם ממש מתרככים.

2.

נכניס למעבד מזון ונטחן בפולסים - אנחנו רוצים שהמרקם שלהם יישמר ולא יהרס לגמרי. נעביר לקערה נקייה.

3.

‎נכניס את המרכיבים הבאים למעבד מזון - טופו, בצל, שום, אגוזי מלך, קייל ושמן זית ונטחן גם בפולסים עד לתערובת אחידה אבל לא חלקה - אנחנו רוצים קציצות עם מרקם נגיס

4.

‎מערבבים את הכל לתערובת אחידה, מוסיפים בשלב הזה את הקמח ורואים לפי המרקם אם יש צורך בעוד קמח

5.

מסדרים קציצות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה

6.

‎משפריצים שמן זית על כל אחת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו למשך 25-30 דקות. אפשר להשאיר יותר למי שאוהב מרקם קראנצ׳י כזה מבחוץ

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

להכנת הרוטב

1.

נטגן את השום, נוסיף את התבלינים ואת העגבניות. נבשל הכל ביחד כמה דקות ואז נוסיף את הבזיליקום. ננמיך את האש, נכסה וניתן לזה להתבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה. מדי פעם לבוא לערבב ולטעום אם צריך עוד מלח/מתיקות!

2.

נוסיף את הקציצות לרוטב, ונגיש לצד אורז ובזיליקום טרי 😍 ממליצה לא לבשל את הקציצות ממש ברוטב. זה עלול לרכך אותן אבל אפשרי!

תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • אפשר לשים את הקציצות בכל רוטב שאוהבים! קארי וחלב קוקוס, רוטב לימוני עם עשבי תיבול או כל דבר אחר שאוהבים
  • אפשר להקפיא חלק מהקציצות המוכנות ואז פשוט להכניס לרוטב חם שהכנתם או לתת להן מכת חום קלה בתנור ואז להכניס לרוטב
  • ‎אפשר גם לאכול אותן כמו שהן בתור תוספת או עם טחינה בקרפ
  • אפשר לשחק עם התבלינים בהתאם למה שאתם אוהבים ולהוסיף לקציצות פפריקה / כורכום / אורגנו או כל תבלין אחר שאוהבים בהתאם לרוטב שבחרתם להתאים
  • במידה ובחרתם לא להשתמש בטופו יכול להיות שתצטרכו כמות גדולה יותר של קמח. אם זה מרגיש לכם לא מספיק יציב ומעט רטוב הוסיפו עוד שליש כוס קמח.
  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין / קמח חיטה / קמח כוסמת / קמח שיבולת שועל במקום הקמח חומוס.

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!