Cover

גלילות חציל במילוי גבינה

רמת קושיבינוני
זמן הכנהשעה
כמויות5 מנות
נוי אבנרי
10.4.2024

גלילות חציל אפויות במילוי גבינת קשיו עם רוטב רוזה! הכל נאפה ביחד בתנור והגבינה פשוט נמסה בפה. זו באמת אחת המנות הכי טעימות שיצא לי להכין - השילוב של חצילים עם גבינה ורוטב עגבניות זה פשוט חלום. היא יפהפייה, מרשימה ומושלמת לאירוח, והאמת? גם לא מסובכת להכנה.

נדרש פה כמה שלבי הכנה מקדימים של הכנת החצילים, המילוי והרוטב ואז הכל מתחבר ביחד ונכנס לתבנית אחת. אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן שכבר מגיע מתובל ואפשר לקנות גבינה במרקם חלק / שמנת ולהשתמש בה למילוי החציל. אבל אם יש לכם סבלנות אני ממליצה לעקוב אחרי כל השלבים ותצא לכם מנה חלומית.

תמונה מספר 1

מצרכים

עבור המילוי

לרוטב רוזה

אופן הכנה

1.

נפרוס את החצילים לאורך - רצוי לא לפרוס אותם דק מדי על מנת שלא יישרפו, נפזר מלח ונחכה מספר דקות. נספוג את הנוזלים עם נייר סופג ואז נבריש עם שמן זית ונאפה עד שהם שזופים אבל לא מדי כדי שיהיה נוח לגלגל בהם. (180 מעלות טורבו למשך כ30 דקות)

2.

נטחן בבלנדר את כל מרכיבי הגבינה - שימו לב שאנחנו מודדים כוס קשיו לפני ההשרייה ולא לאחר מכן. נטעם אם צריך להוסיף עוד לימון או מלח לפי טעם אישי

3.

נזלף שמן זית לתוך סיר קטן ונכניס את שיני שום. לאחר חצי דקה נוסיף את יתר מרכיבי הרוטב, נבשל בסיר מספר דקות - ונטעם אם יש צורך בתיקון טעמים.

4.

ניקח תבנית שניתן להגיש בה - נסדר בה את הרוטב, ניקח כל פרוסת חציל ונמלא בגבינת הקשיו, נגלגל ונניח על הרוטב. כך הלאה עם כל היתר.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

  • נפזר מעל גבינה טבעונית מגורדת - אפשר של משו משו, פלנטי או של כל חברה אחרת שאתם אוהבים.
תמונה מספר 1

  • נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל למשך 40-60 דקות (תלוי עד כמה אתם רוצים שהרוטב יצטמצם והחלק העליון יהיה שזוף, אני השארתי למשך שעה) מגישים מיד כשזה חם, וזה פשוט יוצא מעולה! מבטיחה
תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • את הקשיו אפשר להמיר בשקדים ללא הקליפה, קחו בחשבון שיש צורך בבלנדר חזק כדי לטחון היטב. אפשר גם לשלב חצי חצי בכמויות שקדים וקשיו.
  • במידה ונשאר לכם מהגבינת קשיו אפשר לשמור במקרר כממרח או לשמור למילוי מאפים

תגובות

Shiran

מתכון מעולה! תודה על כל המתכונים הטעימים, הברורים והנגישים. וגם על האתר החדש 🙏

19.11.2024