Cover

טופו ברוטב סויה חמאת בוטנים

רמת קושיקל
זמן הכנהכ-20 דקות
כמויות2-3 מנות
נוי אבנרי
10.4.2024

טופו ברוטב סויה וחמאת בוטנים - ואו כמה שזה טעים!

טופו מבחינתי זה החומר גלם האולטימטיבי. אפשר ליצור איתו כל כך הרבה גרסאות של מתכונים, טעמים שונים, מרקמים ותמיד מתחשק לי ליצור ממנו עוד ועוד.

הפעם הלכתי על טופו פיקנטי בצורת משולשים שקיבל ציפוי פריך מהקמח עדשים ואז יחד את כל הטעמים של הסויה והחמאת בוטנים זה יצא חלום.

ויש גם משהו כיפי בלשנות לטופו את הצורה מסתם קוביות אז אני מדי פעם אוהבת לקרוע אותו עם הידיים או ליצור משולשים שנותנים לו מראה שונה וגם מעניק מרקם מעט שונה.

למתכונים כאלו אני תמיד ממליצה להשתמש בטופו קשה - אפשר בטעם טבעי או פיקנטי.

טופו רך יכול לעבוד כאן אבל מבחינת המרקם הוא עלול לצאת מעט יותר רך בפנים וזה פחות מומלץ אבל אפשרי במידה וזה מה שיש לכם.

מצרכים

אופן הכנה

1.

מצפים כל משולש בקמח עדשים ומניחים על מחבת עם שמן זית עד שמזהיב לגמרי משני הצדדים. מכינים את הרוטב ומוסיפים את המים בהדרגה שלא יהיה דליל מדי. מוסיפים למחבת ונותנים לו להצטמצם ולהיספג היטב בטופו.

2.

מורידים מהאש ומגישים עם בצל ירוק ושומשום ואפשר לחזק עם רוטב סויה בצד :)

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2

הערות ושינויים

  • מי שלא אוהב חמאת בוטנים יכול להמיר אותה בטחינה גולמית
  • הטופו עצמו אפילו טעים גם כמו שהוא עם הציפוי קמח עדשים!
  • לרוטב קליל יותר אפשר להוסיף מעל רק סויה , שמן שומשום ושומשום ללא החמאת בוטנים והמים - גם יוצא מצוין

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!