
ארטיק קוקוס בוטנים בציפוי קראנצ׳י
ארטיק קוקוס חמאת בוטנים טבעוני הכי פשוט וטעים שיש מ-3 מרכיבים בלבד עם ציפוי של שוקולד קראנצ'י! שוקולד נמס עם פצפוצי אורז ומלח גס. שילוב טעמים ומרקמים הכי טעים שיש!
מבחינתי שוקולד וחמאת בוטנים זה אהבה. ואם אפשר להוסיף לזה טעמי קוקוס וקצת קראנצ'יות זה מתכון מנצח. אבל שתדעו שכל חמאת אגוזים תעבוד כאן - חמאת אגוזי לוז, חמאת שקדים, חמאת קשיו וגם טחינה. הכל תלוי בטעמים שאתם אוהבים.
מצרכים
לציפוי
אופן הכנה
מכניסים לקירור של לילה או הקפאה של שעתיים את הקרם קוקוס, ומכניסים למיקסר את החלק הקשה בלבד - ללא הנוזלים. שימו לב שסך כל הפחית היא 400 מ״ל - לאחר שתוציאו את החלק הקשה זה יהיה פחות מ400 אבל אין צורך למדוד. אתם תראו שהנוזלים ממש מופרדים מהחלק הקשה. את המי קוקוס אפשר לשמור לבישול או פשוט לשתות :)
מקציפים במיקסר עד שמתקבל מרקם של קצפת - זה לוקח 5-10 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את החמאת בוטנים והמייפל ומערבבים בתנועה סיבובית בעזרת מרית. (אין צורך להמשיך בהקצפה אבל אפשר במקום לערבב)
מעבירים את הקרם לתבנית ארטיק - רצוי מסיליקון שיהיה נוח לשלוף. אתם אמורים לקבל 5 ארטיקים גדולים או 8 קטנים, ונכניס להקפאה של מספר שעות להתייצבות מוחלטת.
לאחר מכן נמיס את השוקולד בבן מארי או בפולסים במיקרו עם השמן שבחרתם (זית/חמנייה), נוסיף את הפצפוצי אורז ונערבב. נצפה כל ארטיק בשוקולד - על מנת שיהיה לכם נוח לצפות העבירו את השוקולד הנמס לכוס גבוהה וככה הוא יקבל ציפוי אחיד ויפה. נפזר על כל אחד מעט מלח גס, נניח על משטח ונחזיר להקפאה לעוד כחצי שעה. ממליצה להניח את הארטיקים על משטח עם נייר אפייה! ככה הם לא יידבקו לתחתית ויישלפו בקלות.
זהו , יש לכם ארטיקים מפנקים ברמות, עם מרקם מדהים, שילוב טעמים שהוא לגמרי אחד האהובים עליי ובאמת בלי הרבה עבודה.
אם אתם מוציאים אותו לאחר לילה מהקפאה תנו לו לשבת 2-3 דקות בחוץ והוא יהיה מוכן לאכילה ולא קשה מדי 😍



הערות ושינויים
- לא ניתן להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס - במידה ואתם כן רוצים להשתמש בחלב קוקוס אל תקציפו אותו במיקסר כי זה לא יעבוד, אלא פשוט תערבבו את כל המרכיבים בקערה. זה עדיין יצא טוב אבל פחות מרקם עשיר של גלידה
- אפשר להמיר את הקרם קוקוס בשמנת צמחית אבל פחות מומלץ בגלל מרקם וטעמי לוואי
- אפשר להשתמש בכל חמאת אגוזים שתרצו במקום חמאת בוטנים
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!