Cover

עוגת דבש תמרים טבעונית

רמת קושיקל
זמן הכנהכ-30 דקות
כמויותתבנית אינגלישקייק
נוי אבנרי
8.4.2024

עוגות בחושות הן לגמרי הפייבוריט שלי

תמיד כיף לאכול אותן ליד הקפה

מרגיש מאוזן ובמתיקות טובה עם מרקם קליל ומדויק

ואמנם ראש השנה עבר אבל בעיניי עוגת דבש יכולה להתאים תמיד! אז הכנתי גרסה טבעונית לעוגת דבש על בסיס תמרים וסילאן שיוצאת כל כך מפנקת ואפילו עולה על הגרסה המקורית. עם טעמים נפלאים של קינמון, מבוססת קמח כוסמין ושמן זית - והיא יוצאת פשוט נפלאה!

השילוב עם השקדים מעל הופך אותה לרכה מבפנים וניגוד קראנצ'י של החלק העליון 🤗

מצרכים

אופן הכנה

1.

ניקח את התמרים ונניח בסיר קטן עם חצי כוס מים רותחים. במידה והשתמשתם בתמרים קצצו אותם מעט לפני שיהיה נוח למעוך אותם. נבשל אותם ביחד עד שהופך למעין סירופ משחתי אחיד וניתן לזה לנוח בצד.

2.

בינתיים נכניס לקערה את כל היבשים שלנו - קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קינמון, פשתן, סוכר.

3.

את החלב סויה נערבב בקערה יחד עם החומץ וניתן לזה כמה דקות בצד עד שמעט מסמיך והופך למרקם של מעין יוגורט דליל.

4.

נכניס למרכז קערת היבשים את החלב יחד עם השמן זית, הסילאן ואת התמרים עם המים שבישלנו (אחרי שהצטנן מעט)

5.

בתנועה סיבובית נערבב לבלילה אחידה ונעביר לאינגלשקייק עם נייר אפייה משומן קלות

6.

נפזר שקדים פרוסים מעל ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35-45 דקות. תלוי בתנור שלכם. (חום רגיל, לא טורבו)

7.

ניתן לה להצטנן מעט ואז אפשר להתחיל לחתוך וליישר אותה כל פעם עוד קצת:)

8.

היא נשמרת מעולה גם יומיים בחוץ ועד שבוע בקירור ככה שלגמרי אפשר להכין אותה מראש והיא תחכה לכם על השיש

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!