גבינות טבעוניות ביתיות
להכין גבינות טבעוניות בבית זה באמת לא דבר קשה - הוא אפילו קל, כיף, זול וטעים!
אני מכינה את בסיס הגבינה עם קשיו ושקדים ואז כל פעם מגוונת בטעמים ובמרקמים לפי איך שמתחשק לי.
אפשר להכין מהבסיס הזה לאבנה, צזיקי, גבינת שום שמיר, גבינת פלפלים או כל דבר אחר שאוהבים. מה שחשוב הוא לא לוותר על זמן ההתססה - כי זה שמעניק את הטעם הגבינתי העשיר והכי חשוב שאפשר גם להקפיא אותן והן נשארות באותו מרקם :)
מצרכים לבסיס הגבינה
אופן הכנה
משרים את האגוזים בקערה עם מי ברז למשך שעה ואפשר גם למשך לילה. מסננים ומכניסים לבלנדר יחד עם יתר המצרכים.
טוחנים עד למרקם חלק לגמרי - במידה והבלנדר שלכם לא סוחב הוסיפו מעט מים עד שהוא מצליח לבלנדר וליצור מרקם חלק לגמרי. ככל שהמרקם יהיה חלק יותר כך הגבינה תצא יותר טעימה.
נעביר לקערה נקייה או קופסא ונסגור עם ניילון או מכסה ונניח על השיש לתסיסה.
בקיץ זה יכול לקחת מספר שעות ובחורף גם עד 10-12 שעות. כשנעביר כף במרכז הגבינה נראה בועות קטנות וככל שזה יישב יותר זמן כך ייווצרו לכם יותר בועות.
מדי פעם אפשר גם להריח את הגבינה לוודא שהיא תקינה ואין לה ריח לא טוב - זה מצב לא רצוי וסימן שהיא כבר התקלקלה.
בשלב הזה אחרי שהגבינה תססה ומוכנה אני אוהבת להכניס אותה לקירור ולמחרת לעבוד איתה.
אם אתם ממהרים ורוצים לוותר על שלב התסיסה זה אפשרי ועדיין יצא טעים! אבל פחות חמצמץ וגבינתי.
צזיקי
- 2 שיני שום כתושות
- בין חצי ללימון שלם סחוט
- חצי כפית מלח
- צרור שמיר טרי קצוץ
- 1 מלפפון טרי מגורד על פומפייה וסחוט מנוזלים
- מעט מים במידת הצורך - לפי רמת הדלילות שאוהבים את הצזיקי
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים וטועמים אם יש צורך לתקן טעמים. שומרים בקירור
לאבנה קשיו
- מחצית מכמות הגבינה - רצוי במרקם סמיך יותר (יהיה יותר קרמי) ומוסיפים:
- לימון שלם סחוט
- 2 כפות שמן זית
- מלח לפי טעם אישי (תתחילו מחצי כפית)
- מעבירה לצנצנת ומפזרת מעל מלא זעתר ושמן זית
גבינת פטה אפויה
- לגבינה הזו רצוי להשתמש בבסיס קשיו יחסית סמיך, במידה ויצא לכם נוזלי ניתן להעביר לסלסלת פטריות עם חיתול בד, להניח על צלחת ולתת לגבינה יומיים במקרר להגיר נוזלים - לאחר מכן להמשיך ביתר השלבים)
- מוסיפה לכמות הרצויה לימון לפי טעם אישי - בין חצי לימון ללימון שלם
- שום טרי כתוש (אופציונאלי)
- מלח
- אופציונאלי: שבבי בצל, תבלין בייגל, צ׳ילי גרוס וכו׳.
- טועמים ורואים אם יש צורך לתקן טעמים
- מעבירים לרינגים על נייר אפייה ואופים כ-25 דקות על 180 מעלות
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!