
עוגת שמרים במילוי קרם שקדים
לעוגות שמרים יש מקום מאוד גדול אצלי בלב
אני הולכת עם הבצק הזה כבר הרבה זמן והוא תמיד מנצח. בצק שמרים טבעוני שיגרום לכם להתאהב בכל עוגה שתכינו ממנו!
הפעם הלכתי על 2 גרסאות למלית של הקרם שקדים המדהים הזה - צמה קלאסית ורוגעלכים קטנים שנדחסים בתוך תבנית אינגלישקייק ונאפים אחד בתוך השני. ואו!!! כמה שזה יוצא טעים. קראנצ׳י מבחוץ ובפנים רך ונמס בפה. מעל הכל יש שקדים פרוסים, סירופ סוכר ואבקת סוכר ביתית - בקיצור שילוב מנצח.

מצרכים עבור הבצק
מצרכים עבור מלית השקדים
אופן הכנה
הכניסו אל המיקסר עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ותתחילו בערבוב איטי, לאחר מכן הוסיפו את המלח והחלב/מים בהדרגתיות.
לאחר לישה של 4-5 דקות עוד לא יתקבל בצק ממש אחיד אבל הוסיפו את קוביות החמאה / השמן והמשיכו בעבודת המיקסר כ10 דקות עד שקוביות החמאה נטמעות בבצק. במידה ואתם לשים ביד סדר הכנסת המצרכים יהיה זהה, רק שתצטרכו לעשות הכל בקערה.
אחרי שמתקבל בצק אלסטי, נוח אבל טיפונת דביק, העבירו אותו לקערה נקייה ומשומנת (שמן זית/חמנייה) כסו בניילון ותתנו לו התפחה של שעה - שעה וחצי או לילה במקרר. (הוציאו חצי שעה לפני שאתם רוצים להתחיל לעבוד איתו וככה הבצק יהיה יותר נוח לרידוד ומילוי)
לאחר שהבצק תפח חלקו לשני חלקים שווים ורדדו על משטח מקומח צורת מלבן בעובי של 1 ס"מ

מערבבים את מרכיבי המלית עד שמתקבל מרקם אחיד - אפשר במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון בפולסים והיא יוצאת במרקם ממש נוח לעבודה!
לצמה קלאסית מרחו מהמלית, גלגלו לרולדה, חתכו באמצע וצרו צמה - העבירו לתבנית אינגשליקייק להתפחה שנייה.
לרוגעלכים - מרחו מהמלית, סגרו צד אחד של הבצק לצידו השני ורדו שנית. צרו אלכסונים צרים בעזרת גלגלת וגלגלו מהחלק הרחב לחלק הצר. הכניסו אותם לתוך תבנית - לא צמודים מדי ותנו התפחה שנייה.
לאחר שתפחו הברישו עם חלב סויה, פזרו שקדים פרוסים והכניסו לאפייה עד ששזוף, 35-40 דקות על 180 מעלות.
לאחר האפייה הברישו עם מי סוכר ופזרו אבקת סוכר. זה יוצא קראנץ׳ בחלק העליון ורך מבפנים עם הקרם שקדים שנמס בפה.
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!