
עוגיות רולדה פריכות
עוגיות רולדה טבעוניות שעשויות מקמח כוסמין - מה שמעניק להן מרקם פריך וטעם משגע! פשוטות להכנה ויכולות להיות סופר וורסטיליות עם מילויים שונים.
הן פריכות מבחוץ אבל גם נימוחות בגלל המילוי שבפנים.
זו עוגייה שתתאים ליד הקפה
זו עוגייה שתתאים לקינוח קליל אחרי ארוחת ערב
זו עוגייה שתתאים לאירוח חברים
ובתכלס תתאים לכל רגע ביום! :)
תרגישו חופשי לשחק עם המילוי ולשים בפנים כל מה שאתם אוהבים.
ואפשר גם לעשות בצק קקאו לעוגיות רולדה שוקולד - יוצאות גם נפלא!
מצרכים

אופן הכנה
נשים את הקמח בקערה ונוסיף את אבקת האפייה והסוכר, נערבב ונוסיף למרכז את החלב והשמן.
נתחיל לערבב בעזרת כף ואז נעבור ליד עד שנרגיש שמתקבל בצק נוח - אם הוא מרגיש לכם יבש מדי הוסיפו עוד חלב ואם הוא מרגיש לכם רטוב מדי הוסיפו עוד קמח. זה גם תלוי בסוג הקמח שבחרתם - מלא או לבן.
אפשר לעבוד עם הבצק מיד או לתת לו מנוחה של 10-15 דקות במקרר (אבל לא חובה)
בינתיים בחרו את המילוי שתרצו לשים בפנים, אני השתמשתי בממרח נוגט וממרח אגוזי לוז קנויים כי אתם תקבלו שתי רולדות. אפשר להשתמש בממרח שוקולד, ממרח חלבה, סוכר וקינמון או כל דבר אחר שאתם אוהבים ❤️ אופציה מומלצת ממש! ממרח פיסטוק ושוקולד צ׳יפס לבן שנמס לבצק תוך כדי האפייה. אני משתמשת בפיסטוצ׳לה - חמאת פיסטוק בשילוב של חמאת שקדים. מדהים!
נחלק את הבצק לשני חלקים, ניצור ממנו עיגול ונניח אותו על נייר אפייה, מעל הניחו עוד נייר אפייה ובעזרת מערוך התחילו לרדד לעובי של 0.5 ס"מ (דק אבל לא מדי) תשתדלו ליצור מלבן די מסודר ואפשר לחתוך את הקצוות וליישר במידת הצורך.
הורידו את נייר האפייה בחלק העליון ומרחו על הבצק שכבה נדיבה מהממרח שבחרתם, בעזרת הידיים התחילו לגלגל בעדינות מהצד כלפי הצד השני עד שנוצרת רולדה - את השלב הזה אני ממליצה לכם לעשות על נייר האפייה כדי שתוכלו להעביר אותו עם הנייר עצמו אל תבנית האפייה.
עשו כך עם הרולדה השנייה והעבירו גם אותה אל תבנית האפייה.
הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות או לחילופין 180 מעלות טורבו למשך 15-20 דקות.
רצוי שהחלק העליון לא יקבל סדקים על מנת לשמור על צורתן של העוגיות.
משם ניתן לעוגיות להצטנן לגמרי! אפשר להכניס למקפיא למשך 30-40 דקות או למקרר למשך שעה-שעתיים. לאחר מכן יהיה ממש נוח לחתוך אותן בעזרת סכין חדה.



- את העוגיות עצמן רצוי לאחסן בקופסא אטומה על השיש - הקירור נועד שיהיה לנו נוח לחתוך אותן בצורה מדויקת וטובה ללא שיישברו

תגובות
עדי
עוגיות מעולות! מכינה אותן כל פעם כשבא לי משהו מתוק וקליל. מתכון מהמם!
15.11.2024