
לחם עדשים וכוסמת ללא גלוטן
לחם עדשים וכוסמת טבעוני, ללא גלוטן, ללא לישה וללא שמרים!
איך אני אוהבת לחמים כאלה, שמכינים הכל בקערה אחת ושולחים לתנור - הוא יוצא עם מרקם פריך וכיפי מבחוץ. סופר משביע והולך מדהים לצד ממרחים וסלט :)
הוא נותן לנו ערך תזונתי גבוה ועם מנת חלבון יפה - אפשר לשחק עם התוספות ולשים כל מה שאוהבים!
אגוזים, זרעים, זיתים או אפילו זוקיני מגורד!
מצרכים
אופן הכנה
מערבבים את המרכיבים היבשים בקערה אחת, מוסיפים למרכז את שמן הזית, המים והחלב סויה עם החומץ שערבבנו בנפרד, מערבבים הכל בעזרת מרית עד לבלילה אחידה. (לערבב בעדינות בתנועה סיבובית, לא לערבב יתר על המידה)
במידה ובחרתם להוסיף אגוזים / זרעים / זיתים הוסיפו לקערת היבשים בהתחלה ואז המשיכו בהכנה.
מעבירים לתבנית אינגלישקייק משומנת ומפזרים מעל מה שאוהבים- שומשום/קצח/אגוזים/זרעים ועוד.
מכניסים לאפייה של 45 דקות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו)
מחכים שיצטנן לגמרי! ואז פורסים. אם תפרסו כשהוא עוד חם הוא עלול להתפרק לכם.
הערות ושינויים
- אפשר לשמור אותו בקירור עד שבוע, או בהקפאה עד 3 חודשים.
- מומלץ לחמם אותו בטוסטר קופץ לפני שאוכלים:)
- ניתן להחליף את הקמח עדשים בקמח חומוס או קמח סויה
- ניתן להחליף את הסילאן בדבש או מייפל
- אין תחליף לקמח כוסמת - הוא חשוב למרקם וליציבות הלחם
- אפשר להפוך אותו ללחם זוקיני אם מוסיפים זוקיני אחד מגורד, זה מעניק ללחם ממש לחות ומרקם מדהים
תגובות
אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!