Cover

בסקוטי טבעוני פריך

רמת קושיקל - בינוני
זמן הכנהכ20 דקות
כמויותכ-20 עוגיות
נוי אבנרי
15.9.2022

עוגיות ביסקוטי טבעוניות, פריכות וכל כך טעימות - עם אגוזים, שקדים וחמוציות. אחת העוגיות שאני הכי אוהבת לטבול בקפה! יוצאות במרקם כל כך כיפי וקראנצ׳י.

אבל אני חייבת להודות שתמיד קצת נרתעתי מלהכין את העוגיות האלה - חשבתי שההכנה שלהן מאוד מסובכת ושיהיה קשה לטבען אותן (ז"א לגרום להן להיות טבעוניות למי שלא מכיר את המושג לטבען) ואז הגיע ט"ו בשבט וראיתי בלי הפסקה מתכונים של זה והחלטתי שגם אני חייבת! אז אמנם ט"ו בשבט עבר אבל לא צריך באמת יום מסוים כדי לאכול את העוגייה הזו. ההכנה לא הייתה כזו מסובכת כמו שחשבתי ותאמינו לי - היא יצאה פשוט מושלמת. פריכה במידה הנכונה אבל גם כזו שלא שוברת שיניים, נטבלת בצורה מופלאה בקפה או בתה.

כל הקטע של העוגייה הזו שבעצם נדרשים כאן שני תהליכים - אפייה ראשונה ואפייה שנייה, האפייה השנייה גורמת להן להיות "קשות" ופריכות ובעצם הופכת אותן לעוגיות ביסקוטי ולא סתם לעוגייה רכה.

אפשר לשלב בפנים את כל האגוזים שאוהבים אבל רצוי כאלה שלא קשים מדי כדי שיהיה אפשרי לחתוך - אגוזי מלך, לוז, שקדים פרוסים, קשיו. וגם חמוציות. צימוקים ושוקולד פחות רצוי על מנת שלא יישרפו ויתנו טעם מר.

מצרכים

אופן הכנה

1.

את השלב של הבצק ניתן לעשות במעבד מזון עם להב מתאים (מפלסטיק), במיקסר עם וו גיטרה או ידנית בקערה. רק שימו לב לשלב הכנסת המצרכים כדי שהמרקם יצא לכם נכון ❤

2.

אני הכנתי את הבצק במעבד מזון עם להב פלסטיק והוא יצא מעולה.

3.

נתחיל עם הכנסת הקמחים - קמח כוסמין וקמח שקדים, נוסיף את הא.אפייה, הפשתן והסוכר ונעשה כמה פולסים לאוורר את התערובת.

4.

נוסיף את הרסק תפוחים, השמן קוקוס וגרידת הלימון / תפוז ונערבב שוב בפולסים עד שנתחיל לראות שנוצר לו בצק מעט דביק יחסית.

5.

נקצוץ קלות את מיקס האגוזים והחמוציות שבחרנו ונוסיף לבצק, נערבב שייטמע בפנים.

6.

נחלק את הבצק לשני חלקים וניצור מעין רולדה שטוחה וארוכה ונניח על תבנית עם נייר אפייה. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות חום עליון תחתון רגיל (לא טורבו) למשך 30 דקות או עד ששזוף.

תמונה מספר 1
לפני אפייה ראשונה

  • נחכה שיצטנן לגמרי ורק אז נוכל לחתוך לפרוסות, תשתדלו להשתמש בסכין גדולה וחדה ותעשו את החיתוך במכה אחת על מנת שהעוגייה לא תתפרק לכם בגלל האגוזים.
  • הניחו את כל העוגיות שוב על תבנית והחזירו לאפייה שניה על אותו חום. הפעם למשך 15-20 דקות. תבואו לבדוק אחרי 15 דקות האם זה מספיק שזוף , במידה ולא השאירו לכמה דקות נוספות.
תמונה מספר 1

  • לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי - נכניס לקופסא אטומה , אם תכניסו אותן שהן עוד חמימות הן יתרככו לכם בקופסא וזה פחות רצוי :)
  • והרי לכם עוגיות ביסקוטי טבעוניות, פריכות וכאלהההההה טעימות.
  • הן נשמרות מעולה גם למשך שבוע - אם לא תחסלו את הכל לפני 🥰
תמונה מספר 1

הערות ושינויים

  • ניתן להמיר את הקמח כוסמין בקמח חיטה מלא / לבן
  • ניתן להמיר את הקמח שקדים בקמח כוסמין אבל פחות הייתי ממליצה, הוא ממש מעניק מרקם וטעם מעולה וניתן להשיג אותו בכל חנות
  • אין תחליף לרסק תפוחים, הוא מחליף לנו כאן את הביצה ובעצם מחזיק את כל העוגייה
  • ניתן להמיר את הפשתן הטחון בזרעי צ׳יה טחונים

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!