Cover

לזניה טבעונית משגעת

רמת קושיבינוני
זמן הכנה45 דקות ועוד זמן אפייה
כמויותתבנית
נוי אבנרי
3.5.2022

איך אני אוהבת לזניה! תכף שבועות מגיע ואין דבר שיותר מתאים לחג הזה מאשר המנה הזו - מפנקת, קרמית וכל כך טעימה.

השילוב של בשמל קשיו יחד עם פסטו, רוטב עגבניות ודפי הפסטה יצרו פשוט ביס מושלם.

היא פשוטה להכנה, לא מסובכת ונותנת לכם מנה עיקרית מרשימה וטעימה.

אז יאללה בואו נכין.

מצרכים עבור המלית

מצרכים עבור הרוטב עגבניות

מצרכים נוספים

תמונה מספר 1

אופן הכנה

1.

התחילו עם בישול הרוטב - חממו שמן זית במחבת והוסיפו אליו את השום והתבלינים. לאחר דקה הוסיפו את העגבניות הטריות, כשהן מתחילות להתרכך נוסיף גם העגבניות המרוסקות והמים וניתן לזה להתבשל 15-20 דקות על אש נמוכה.

2.

בינתיים להכנת הבשמל, לאחר שהשריתם את הקשיו וסיננתם טחנו את כל המרכיבים יחד בבלנדר עד למרקם חלק וטעמו אם יש צורך בתיקון טעמים.

3.

גם אם המלית מרגישה לכם מעט נוזלית זה בסדר! זה לגמרי יתייצב באפייה

4.

ועכשיו לחלק הכיפי, להרכיב את הלזניה!

5.

שמנו את התבנית שבחרתם עם שמן זית ומרחו שכבה דקה של העגבניות, מעל זה את דפי פסטה (אם צריך תשברו אותם ככה שיכסו את הכל) מעל דפי הפסטה מרחו שכבה מהמלית גבינה, פזרו עלי בזיליקום טריים, רוטב עגבניות ושוב דפי פסטה, וכך הלאה. עד שתגיעו לחלק העליון (אתם אמורים לקבל בין 3-4 שכבות של דפי פסטה, תלוי בגובה התבנית)

6.

השכבה האחרונה אמורה להיות מלית ורוטב עגבניות על מנת שדפי הפסטה למעלה יתבשלו גם הם.

תמונה מספר 1

1.

נפזר מעל הכל פרמזן טבעוני / גבינה מגורדת - אפשר להשתמש בכל מה שאוהבים! מוצרלה קשיו מהבלוג, גבינת מגורדת קנויה או פרמזן טבעוני.

2.

נכסה את התבנית בשתי שכבות של נייר כסף או להניח תבנית אחרת מעל שתכסה אותה לגמרי ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות, לאחר מכן מוציאים את הכיסוי וממשיכים באפייה נוספת של 10-15 דקות על מנת שהחלק העליון יקבל חום ישיר.

3.

אחרי שהוצאנו את התבנית נכסה שוב וניתן לה לנוח 10-15 דקות.

4.

עכשיו אפשר להוציא את הכיסוי, לחתוך ולהתחיל לאכול!

5.

היא יוצאת עם מרקם מדהים, טעם גבינתי מעולה ופשוט כיפית לכל אירוח או ארוחת ערב קלילה בבית.

תמונה מספר 1
תמונה מספר 2
תמונה מספר 3

תגובות

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!